Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2016 - 11:14 Yorum: 0

Vali Rahmi Doğan’ın Gaziler Günü mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Rahmi Doğan’ın Gaziler Günü mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Doğan yayımladığı mesajında; "Aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK şahsında gazilerimize duyduğu şükran, minnet ve saygının bir ifadesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de verdiği gazilik unvanının yıl dönümünü gurur ve mutlulukla kutlamaktayız" dedi.

"AZİZ MİLLETİMİZ, AYNI BİLİNCİ 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE DE GÖSTEREREK BU UĞURDA ŞEHİT VE GAZİ OLMAYI BÜYÜK BİR ONUR VE GURUR KAYNAĞI SAYMIŞTIR"

Tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, aynı bilinci 15 Temmuz darbe girişiminde de göstererek bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır diyen Doğan; "Şehit ve gazilerimizin göstermiş olduğu vatan sevgisi, her türlü takdirin üzerinde, minnet ve şükran duygularını hak etmektedir. Vatanımızın selameti ve bekası için gazi olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş kahraman vatan evlatları, aziz milletimizin gönlünde ve dualarında daima yaşayacaktır. Ülkemizin her köşesinde ortak duygularla ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolü şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Her karış toprağı ecdadımızın mukaddes emaneti olan bu kutsal vatan toprakları üzerinde birlik-beraberlik içerisinde, hoşgörü, barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü Türkiye Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak da milletimizin, şehit ve gazilerimize olan borcudur" diye konuştu.

Kars Valisi Rahmi Doğan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Devletimiz; şehit ve gazilerimize sunulabilecek her türlü hak ve imkanın onların fedakarlıklarının karşılığı olamayacağının bilinciyle; gazilerimizin saygınlıklarına yakışır imkân ve şartlara kavuşturulması, aziz şehitlerimizin emaneti olan yakınlarının sorunlarının çözümü için yoğun gayret göstermektedir. Bu bağlamda; devletimizce özelliklerle son dönemde yapılan düzenlemelerle gazilerimiz ve şehit ailelerimize çeşitli haklar ve ayrıcalıklar tanınmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kazanmış oldukları şeref ve onura gıpta ettiğimiz tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber