Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 13:38 Yorum: 0

Vali Şahin, Başpehlivan Atlı'yı kabul etti

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, 653. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı'yı makamında kabul etti.Şahin, makamında Başpehlivan Atlı ve antrenörü...

Vali Şahin, Başpehlivan Atlı'yı kabul etti

SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, 653. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı'yı makamında kabul etti.

Şahin, makamında Başpehlivan Atlı ve antrenörü Bayram Ertan, menajeri Metin Çalışkan ile Samsun 2014 Güreş Ağası Adem Güney ile görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahin, Fatih Atlı'nın 653. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan olduğunu anımsatarak, Atlı'nın üst üste üç defa bu başarıyı elde ederek altın kemerin devamlı sahibi olması temennisinde bulundu.

Güreşin ata sporu olduğunu ve son yıllarda gerek seyirci bakımından gerekse basın ve televizyonlarda güreş sporuna ilginin arttığını belirten Şahin, "Bizim ata sporumuz olan güreş Avrupa'da da büyük bir ilgi görüyor. Ben bununla ilgili çeşitli organizasyonlar yapılabileceğini düşünüyorum. Bizim yağlı güreşlerimizin artık sahalardan kapalı salonlara taşınması ve bir salon sporu olarak yapılmasıyla yağlı güreşe ilginin artacağını düşünüyorum. Bu şekilde televizyonlarda da canlı yayınlanarak ülkemiz adına önemli bir tanıtım gerçekleştirebiliriz" dedi.

"Önümüzdeki aylarda yapılacak olan 654. tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Samsun halkından pehlivanımıza destek bekliyorum" diyen Vali Şahin, "Başpehlivanımız inşallah aktif güreşlerde, aktif güreşi bıraktıktan sonra da antrenör olarak güreş alanında güreş sporuna çok ciddi katkılar sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

- "Tarihi dizilerde oynayabilir"

Fatih Atlı'nın son yıllarda ilgiyle izlenen tarihi dizilerde oynayabilecek özelliklerde olduğuna dikkati çeken Vali Şahin, "Güreşle uğraşan hele başpehlivan olan arkadaşların fiziki kondisyonlarını siz tahmin edebilirsiniz. Onun için de sağlığına dikkat ediyor. Böyle bir vücudu olması dolayısıyla da özellikle tarihi dizilerin revaçta olduğu günümüzde bu dönemde Fatih, kaliteli şahsiyetlerin yerine rol alabilir. Bu yakışıklılığı kendisinde görüyorum" diye konuştu.

Vali Şahin'in bu önerisine Başpehlivan Atlı ise "İnşallah" diye karşılık verdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber