Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 16 Ocak 2018 - 14:03 Yorum: 0

Vali Su, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ’İletişim Kampı’ etkinliğine katıldı

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Mersin İl Müdürlüğü tarafından 3. Geleneksel Tematik Kış Kampları programı çerçevesinde düzenlenen...

Vali Su, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ’İletişim Kampı’ etkinliğine katıldı

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Mersin İl Müdürlüğü tarafından 3. Geleneksel Tematik Kış Kampları programı çerçevesinde düzenlenen "İletişim Kampı" etkinliğine katıldı.

15-19 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan kampın, bu yıl "İletişim" temasıyla düzenlenen açılışına Gençlik ve Spor Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Çuhadar, KYK İl Müdürü Oğuz Kaymaz, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, alanında uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Ankara, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Kütahya ve Malatya'dan gelen çok sayıda KYK öğrencisi katıldı.

Vali Su, yurtta düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, KYK öğrencilerini, alanının uzmanlarıyla buluşturan bu tür etkinliklerin, öğrencilerin kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve geleceğe hazırlanmaları bakımından büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, "Tematik Kış Kampı" vesilesiyle kente gelen öğrencilerin başta sosyal, kültürel ve tarihi alanlar olmak üzere birçok güzelliklere sahip olan Mersin'i gezerek yakından tanıma fırsatını bulacaklarını söyledi.

Su, Mersin'in hızlı değişen ve gelişen bir il olduğunu belirterek, "Mersin, ekonomik, kültürel ve tarihi anlamda çok önemli değerleri olan bir il. Sanayi ve ticaret açısından çok gelişmiş bir ile sahibiz. Türkiye'nin ilk serbest bölgesi 1987 yılında Mersin'de kurulmuştur. Toplam yük hacminde Türkiye'nin en büyük limanı Mersin Limanı'dır" dedi.

KYK Mersin İl Müdürü Oğuz Kaymaz ise konuşmasında, 2017 yılı içerisinde Mersin'de düzenlenen İngilizce, Almanca ve Osmanlıca kurslarına 3 bin 233 öğrencinin katıldığını söyledi. Eğitim etkinlikleri ve kültürel faaliyetler kapsamında gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim kurslarına ise 834 öğrencinin katıldığı bilgisini veren Kaymaz, "Müdürlüğümüzce yurt içinde ve yurt dışında düzenlediğimiz etkinliklere 10 bin 465 öğrenci katıldı. Hedeflerimize ulaşma yolunda ilerliyoruz. Öğrencilerimizin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayan bir kurum olmaktan ziyade, bir eğitim kurumu olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Plaket takdimi ve KYK tanıtım filminin izlenmesiyle süren program, iletişim alanında uzman katılımcılar ve farklı illerden gelen öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekilmesinin ardından Prof. Dr. Ergün Yıldırım'ın açılış konferansıyla devam etti.

KYK İl Müdürlüğü ev sahipliğinde her yıl öğrencilerin alanında başarılı ve uzman isimlerle bir araya gelerek tecrübelerinden istifade etmelerini, ev sahibi illerdeki şehit ailelerini ve şehitlikleri ziyaret etmelerini ve kentin tarihi, kültürel ve manevi mekanlarını tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen "Tematik Kış Kampı" etkinliği 5 gün sürecek.

Vali Su, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ’İletişim Kampı’ etkinliğine katıldı

Vali Su, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ’İletişim Kampı’ etkinliğine katıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber