Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 16:14 Yorum: 0

Vali Taşyapan kız öğrencilere tecrübelerini anlattı

Van'da "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesi" kapsamında Çatak ve Özalp ilçesinden gelen yaklaşık 80 kız öğrenci, Van Valisi İbrahim Taşyapan'a...

Vali Taşyapan kız öğrencilere tecrübelerini anlattı

Van'da "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesi" kapsamında Çatak ve Özalp ilçesinden gelen yaklaşık 80 kız öğrenci, Van Valisi İbrahim Taşyapan'a tecrübelerini sordu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce Van Gençli Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü aracılığı ile yürütülen proje kapsamında Van-Şişli Öğretmenevinde öğrencilerle bir araya gelen Van Valisi İbrahim Taşyapan, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Öğrencilere kendisini tanıtan ve özgeçmişinden söz eden Vali Taşyapan, "Devletimizin sizlere sağladığı imkanlarla her türlü mesleği yapabilirsiniz. Aranızda valiler çıkacak. Kaymakamlar çıkaracak. Müfettişler, müdürler, öğretmenler, avukatlar çıkacak. Tüm bunlar sizlerin çalışmanızla olacak. Ülkemizde çalışmaya önem gösterenler, disiplinli çalışanlar her zaman başarılı olmuşlardır. Onun için imkânlarımızı zorlayacağız. Gerek ailemizin gerekse başka desteklerle bir yerlere gelmeye çalışacağız. Öncelikle bulunduğunuz alandaki başarılarınızı arttıracaksınız. Hayatın neresinde olursanız olun hepimiz insanız ve insanlara hizmet vermekle görevliyiz. Mesleğimizin ne olduğu o kadar da önemli değildir. Belki bir kısmınız okul hayatının yerine aile hayatını tercih edeceksiniz. Orada da hizmet edebilirsiniz, devletimize milletimize faydalı bireyler yetiştireceksiniz" dedi.

Van Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, proje kapsamında bugüne kadar toplamda 920 genci ülkemizin çeşitli illerinde bulunan gençlik kamplarına gönderdiklerini belirterek, "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projemizin birinci ayağını ilkbaharda uyguladık. Projemizin ikinci ayağı olan ve 800 öğrencimizi kapsayan kısmı şu an uygulamada olan kısmıdır. Bu kapsamda siz değerli gençlerimiz ve kızlarımızla bir aradayız. Bu kapsamda 800 öğrencimizin 380'ine Van Gölü çevresinde seyahat ettireceğiz. Diğer 8 ilçemizden toplam 420 gencimizi de merkez ilçelerimiz ile Gevaş ve Erciş ilçelerimizi gezdirerek bölgeyi tanımalarına katkı sunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu

Müdürlük olarak Bakanlığın hareketlilik projeleri ve SODES projeleri kapsamında 2016 yılı içinde toplam 2 bin 476 genci kapsayan program yaptıklarını anlatan İnanç, Bu sayede bu gençleri Türkiye'nin çeşitli illerine götürdüklerini ifade etti.

Program, öğrencilerin Vali Taşyapan'a sorduğu soruların cevaplandırılması ve öğle yemeğinin yenilmesinin ardından sona erdi.

Vali Taşyapan kız öğrencilere tecrübelerini anlattı

Vali Taşyapan kız öğrencilere tecrübelerini anlattı

Vali Taşyapan kız öğrencilere tecrübelerini anlattı

Vali Taşyapan kız öğrencilere tecrübelerini anlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber