Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 21 Kasım 2017 - 15:38 Yorum: 0

Vali Topaca, Ahmet Müşerref Muhtaroğlu İlkokulu ve Ortaokulu açılış törenine katıldı

Ankara Valisi Ercan Topaca, Ahmet Müşerref Muhtaroğlu İlkokulu ve Ortaokulu açılış törenine katıldı.

Vali Topaca, Ahmet Müşerref Muhtaroğlu İlkokulu ve Ortaokulu açılış törenine katıldı

Ankara Valisi Ercan Topaca, Ahmet Müşerref Muhtaroğlu İlkokulu ve Ortaokulu açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Topaca, "Ankara'da 2 bin 850 okulumuz var. 40 bin dersliğimiz var. 62 bin öğretmenimiz var" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve öğrenciler tarafından karşılanan Ankara Valisi Ercan Topaca, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Açılışını yaptığımız Ahmet Müşerref Muhtaroğlu İlkokulu ve Ortaokulu'nun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hayırseverlerimizden Muhtaroğlu ailesine ve bütün fertlerine, bu okulun yapımında emeği geçen bütün arkadaşlarıma öncelikle şükranlarımı sunuyorum. Ülkemiz, Ankara'mız büyük bir ülke, büyük bir kent. Elbette sorunlarımız da yok değil. İsterseniz eğitim-öğretimle ilgili şöyle kısa bir fotoğrafı sizlerle paylaşayım. Ankara'da 965 bin öğrencimiz var. İlkokul, ortaokul ve lisede. 2 bin 850 okulumuz var. 40 bin dersliğimiz var. 62 bin öğretmenimiz var. Tabii Ankara'daki öğrencilerimiz dünyadaki pek çok ülkenin nüfusundan çok. Ülkemizdeki öğrenci sayısı da elbette çok fazla. Dolayısıyla onların eğitimi, onların yetiştirilmesi, onların geleceğe hazırlanması hepimiz için önemli görevlerin başında yer alır. Devletimiz, hükümetimiz aldığı bir kararla 2019-2020 eğitim-öğretim dönemine kadar tüm ülkede ikili eğitimi sona erdirerek tekli eğitime geçiş kararı aldı. Tabii bu kararı temel gerekçesi çocuklarımızın daha güzel ortamlarda, geleceğe en güzel şekilde hazırlanması; sabah çok erken saatlerde yatağından kalkarak uykulu uykulu okula gitmesinin önüne geçilmesi. Yine akşam ikili eğitim yapıldığı zaman kış şartlarında 7.30-8.00'de okuldan çıkan çocuklarımız var. Onları da tekli eğitime geçirmek suretiyle en geç 15.00-16.00 gibi okulundan çıkmasını, eğitim-öğretimin sona ermesini sağlayacak bir çalışma başlattık. Bu çerçevede biz de Ankara'da arkadaşlarımla yoğun bir çalışma içerisine girdik. Ankara'daki temel sorun aslında ödenek sorunu değil. Okulları yapacağımız arsaların bulunması sorunudur. Bu konu ile ilgili olarak bütün ilçelerimizde tek tek toplantılar yaptık. İmar planlarını önümüze serdik; boş arsaları, arazileri tek tek ele almak suretiyle okul alanlarını oluşturduk. Bu hususta ilçe belediye başkanlarımıza ve Ankara Büyükşehir Belediyesine şükranlarımı sunmak istiyorum. Çok hızlı bir şekilde imar planı değişikliklerini birçok sorunlu arsayı sorunsuz hale getirmek suretiyle hızla projelerimizi hayata geçirecek kararlar aldık. Bu kapsamda Ankara'da 350 okula başladık. Toplam 10 bin 600 dersliğimiz, 350 okul, çok sayıda spor salonu, atölye, anaokulu olmak üzere 350 projemiz var. Geçen hafta bir tanesi de Pursaklar ilçemizdeki 2 tane okul ve 1 spor salonu olmak üzere 35 tesisin açılışını Sayın Başbakanımızın katılımlarıyla temellerini attık."

Ankara'da yapımı ve planlaması devam eden okullara ilişkin bilgiler veren Vali Topaca, "Allah izin verirse tamamını 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başına yani 2019 Eylül ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Bunların çok önemli bir kısmını inşallah 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde hizmete açmayı planlıyoruz. Ödenek sorunumuz yok. Bu hususta Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın tam desteğini aldık şu anda hiçbir şekilde ödenek sıkıntısı olmadığını ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Pursaklar'a yapılan eğitim yatırımlarından söz eden Topaca, "Pursaklar ilçemizde toplam 480 derslik, 13 okul, muhtelif büyüklüklerde de genelde 24 derslik ve üzeri 13 okulun -1 tane de Müşerref Hanım'ın yaptırmış olduğu hariçtir- 14 okul inşaatı başladı. Bu okullara Allah'ın izniyle başladık. 2018-2019 eğitim -öğretim yılında büyük kısmını hizmete açmış olacağız. Pursaklar ilçemizde devletin yaptığı hizmetler sadece bunlar değil. Burada bildiğiniz gibi bir devlet hastanemiz var. Yapımı devam ediyor, inşallah bu da en kısa zamanda tamamlanıp hizmete girecek. Yine Pursaklar'da bir spor kompleksine ihtiyacımız var. Bunun da yapımı devam ediyor. Kaymakamlık binası açıldı, biliyorsunuz. Kaymakamlık konutu inşaatı devam ediyor. Pursaklar'a ben şöyle bakıyorum. Ankara'nın genç ve yeni delikanlısı. Yeni ilçe çünkü. Eksikleri vardı; delikanlı olgunlaşıyor, gelişiyor ve güzelleşiyor. Burada belediyelerimizin de yaptığı birçok yatırım var. Onları burada saymadım. Onlara da bu vesile ile teşekkür ediyorum. Bu yatırımlarda bir belediye başkanı gibi değil, bir bürokrat gibi, valiliğin, kaymakamlığın bir elemanı gibi birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere ve iş adamlarına bir çağrıda bulunan Topoca, "Ankara'nın okul ihtiyaçlarını sadece kamu kaynaklarıyla karşılamıyoruz. Hayır sahiplerimizin katkılarıyla yapımı devam eden onlarca okulumuz var. Ancak bu yeterli mi, değil. Hayırseverlerimizi okul yapımı için daha çok katkıya davet ediyoruz. Gerçekten bu yük ağır, gelin paylaşalım diyorum. Yapacağımız en güzel ve en hayırlı iş gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır diyorum. Dolayısıyla bu ülkede kazanıyorsak, bu ülkede çalışıyorsak, bu ülkenin şemsiyesi altında vatandaşlığını taşıyorsak mutlaka sorunlarına da birlikte duyarlı bir şekilde yardımcı olmak durumundayız. İş adamlarımıza bu vesile ile gelin okul yapalım, derslik yapalım, spor tesisi yapalım gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkalım diyorum. Ben bir kez daha bu okulumuzun hayırlı, uğurlu olmasını, çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimlerine devam etmelerini, onların geleceğe en güzel şekilde hazırlanmasına katkı yapmalarını diliyorum. Hayırseverimiz Muhtaroğlu ailesine Müşerref Hanım nezdinde şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Peçenek Mahallemiz çok yetersiz, küçük bir okula sahipti. Hayırseverimiz, Sayın Valimizle protokol imzalamak suretiyle buraya 16 derslikli bir okul yaptırdı. İlkokul, ortaokul ve anasınıfı olmak üzere şu anda hizmet veriyor. Ben aşağı yukarı bir on yıl için bu okulun yeterli olacağını değerlendiriyorum. Büyük bir ihtiyacı karşıladı. Müşerref Hanım başta olmak üzere değerli hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Sayın Valimize 11+4 okul olarak ikili öğretimi ortadan kaldırmak konusundaki yatırımlar konusunda ayrıca şükranlarımı arz ediyorum. Pursaklar'ın okul meselesi inşallah bitti, bitecek. Okullar öğretime açıldığında uzun bir süre ikili eğitim yaşanmayacak. Ben bu duygularla hayırlı uğurlu olsun diyorum saygılarımı arz ediyorum."

"Bugün, tebessüm şehrimiz Pursaklar'da Peçenek Mahallemizde güzel bir eğitim yuvasını daha hizmete açıyoruz" diyerek sözlerine devam eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise, "Bu eğitim yuvasına emeği geçen bütün emektarlara teşekkür ediyorum. Başta Müşerref Hanımefendi'ye çok teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar. İnşallah Rabbim de bu güzel yuva hürmetine sizleri de şereflendirir. Ankara'mızda çok değerli Valim, İl Milli Eğitim Müdürümüzle beraber birkaç gün önce 34 eğitim yuvasının temelini attık. Valimizin üstün gayretleri gerçekten halk arasında takdire şayan bir şekilde kabul gördü. İnşallah bu gayretleriyle Ankara'mızda, güzel başkentimizde tekli tedrisata da geçerek çok güzel evlatlar yetişecek, çok güzel öğrenciler yetişecek inşallah. İşte muasır medeniyetler seviyesine de bu şekilde ulaşacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Açılış töreninde Vali Yardımcısı Ali Sözen, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Hayırsever Müşerref Muhtaroğlu ve ailesi de hazır bulundu.

Hayırsever Müşerref Muhtaroğlu, Güngör Muhtaroğlu, Gürler Muhtaroğlu ve İbrahim Öztürk'e çiçek takdim edilmesinin ardından Vali Topaca ile protokol üyelerinin kurdele kesmesiyle açılış töreni sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber