Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Haziran 2016 - 12:08 Yorum: 0

Vali Toprak ‘İyilik Sofrası’ İftar Programına Katıldı

Vali Mustafa Toprak, İl Müftülüğünün Ramazan ayı münasebetiyle düzenlediği "İyilik Sofrası" iftar programına katıldı.

Vali Toprak ‘İyilik Sofrası’ İftar Programına Katıldı

Vali Mustafa Toprak, İl Müftülüğünün Ramazan ayı münasebetiyle düzenlediği "İyilik Sofrası" iftar programına katıldı.

Programın açılışı İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz'ın Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. İftar yemeğinin adından selamlama konuşmasını İl Müftüsü ve aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şube Başkanı Ümit Çimen yaptı. Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör ve Diyanet İşleri Başkanlığı Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanı Haydar Bekiroğlu'da birer konuşma gerçekleştirdi. Programda konuşan Vali Toprak, "Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl özellikle Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ifade ettikleri bir simge kelime var "iyilik'. Ramazan ayının bu güzelliği ile birlikte gönlümüzdeki, yüreğimizdeki dinimizin bize öğrettiği o iyiliklerin, güzelliklerin tüm insanlığa dalga dalga yayılmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Necip bir milletiz, büyük bir milletiz, hep birlikte bir aileyiz hoşgörümüzle, birliğimizle, beraberliğimizle, inanç değerlerimizle, kardeşliğimizle güzelliklerde hep birlikte beraber olmaya çalışıyoruz. Allah devletimizi ve milletimizi var etsin, zeval vermesin, şükrediyoruz ki devletimizle ve milletimizle birlikte güzel bir şemsiye altında huzur içerisinde yaşıyoruz. Suriye'den gelen kardeşlerimiz var, oradaki sıkıntılar, çatışmalar, problemler nedeniyle tarumar oldular, ülkelerini kaybettiler, topraklarından, vatanlarından, doğdukları yerlerden uzaklaştılar ve bu necip Türk milletinin güzelliklerine hep birlikte sığındılar, devletimiz ve bu necip millet onları bağrına bastı, üç milyon Suriyeli kardeşimizi bir bütün olarak desteklemeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Toprak, Malatyalıların Suriyelileri gönüllerine bastığını ifade etti. Toprak, "Ramazan ayıda bunları bir kez daha düşünmekte, algılamakta ve ülkemizde devletimizle, vatandaşlarımızla birlikte huzur içerisinde bir arada var olmanın şükrünü eda etmekteyiz, Suriye" deki bu olumsuz örnekler karşısında ne kadar şükür etsek az olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu güzel günler çerçevesinde bizler inanç değerlerimizden, devletimizden ve kardeşlik içerisinde tüm vatandaşlarımızdan aldığımız güç ile birliğimizi, beraberliğimizi, sevgimizi, hoşgörümüzü, kardeşliğimizi ilelebet payidar kılma noktasında hep birlikte çalışıyoruz. Bu günlerde sıkıntılı anlarımız da olabiliyor, ülkemizin 787 bin kilometre karesini korumak adına kanlarını topraklarımıza döken şehitlerimiz oluyor, vücutlarının uzuvlarını kaybeden gazilerimiz oluyor, bu yüce değerler adına, ülkemiz adına, vatanımız uğruna, milletimizin birliği adına, kutsal değerlerimiz adına şahadete eren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen "İyilik Sofrası" İftar programı İl Müftü Yardımcısı Hacı Mustafa Kılınç tarafından yapılan yemek duası ile sona erdi.

Vali Toprak ‘İyilik Sofrası’ İftar Programına Katıldı

Vali Toprak ‘İyilik Sofrası’ İftar Programına Katıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber