Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 19 Eylül 2016 - 17:13 Yorum: 0

Vali Tutulmaz’dan ‘kayyum’ değerlendirmesi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "Kayyum atanan belediyelerin zaten bir kayyumu vardı. Önceden o kayyum, PKK terör örgütüydü. Şu andan itibaren kayyum milletin...

Vali Tutulmaz’dan ‘kayyum’ değerlendirmesi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "Kayyum atanan belediyelerin zaten bir kayyumu vardı. Önceden o kayyum, PKK terör örgütüydü. Şu andan itibaren kayyum milletin kendisidir" dedi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenin ardından, Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu'nu ziyaret etti. Tutulmaz, daha sonra, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı tarafından, şehit aileleri, yakınları ve gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı. Burada konuşan Tutulmaz, İçişleri Bakanlığı'nca Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde bazı belediyelere görevlendirmeler yapıldığını anımsatarak, "Kayyum ataması kendiliğinden oluşmuş bir şey değildir. Kayyum atanan belediyelerin zaten bir kayyumu vardı. Önceden o kayyum, PKK terör örgütüydü. Şu andan itibaren kayyum milletin kendisidir. Milletin yetki verdiği kaymakamlar tarafından belediyeler yönetilmektedir. Çünkü demokrasinin gereği olan seçimle iş başına gelen belediye, demokrasinin gereğini yeterince yerine getirmemiştir. Önceliğiniz belediye hizmetiyse biz kaymakamlık olarak en iyi şekilde bunu yerine getireceğiz. Ancak gaye burada belediyeyi kullanarak terör örgütlerine imkân sağlamak ise kusura bakmasınlar, o devir geçti. Diğer belediyelere de uyarıda bulunmak istiyorum, öncelikleri her zaman halka hizmet olsun. Eğer onlar da benzer şekilde terör örgütleri ile bağlantılarını devam ettirmeye çabalarlarsa bilsinler ki onların da sonu aynı olacaktır. Devletin ideolojisiyle, değer yargılarıyla bağdaşmayan bir kişinin devlet memuru adı altında faaliyet göstermesine müsaade edilmeyecek. Sivil toplum kuruluşlarında da ayrımcılık, bölücülük, terörü övücü faaliyetlerde bulunmak isteyenlere izin verilmeyecek" diye konuştu.

Vali Tutulmaz’dan ‘kayyum’ değerlendirmesi

Vali Tutulmaz’dan ‘kayyum’ değerlendirmesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber