Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 11 Mayıs 2016 - 16:38 Yorum: 0

Vali Ve İl Emniyet Müdürü Çocuklarla Bisiklete Bindi

İzmir'de bisikletli trafik polislerinin eğitim verdiği ilkokul öğrencileri "Bisiklet Eğitim Kartı" verilirken törene katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak...

Vali Ve İl Emniyet Müdürü Çocuklarla Bisiklete Bindi

İzmir'de bisikletli trafik polislerinin eğitim verdiği ilkokul öğrencileri "Bisiklet Eğitim Kartı" verilirken törene katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya öğrencilerle birlikte bisiklete bindi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Bisikletli Trafik Polisi Tim amirliği personeli tarafından ilkokul öğrencilerine beden eğitimi derslerinde; bisiklet sürüş eğitimi, yaya davranışları eğitimi ile servis ve toplu taşımada güvenli seyahat eğitimi verildi. Eğitim verilen öğrencilere, bugün Mavişehir İlköğretim Okulu'nda "Bisiklet Eğitim Kartı" verme töreni geçekleştirildi. Törene; İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli Müdür, Amir, Komiser ve Polis Memurları ile öğrenciler katıldı. Öğrencilerden Dilara Nilcan, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın öğrencilere yazdığı mektubu okudu. Daha sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel "Bisiklet Eğitim Kartı" almaya hak kazanan öğrencilere kartlarını verdi. Törenin ardından Vali Toprak ve Emniyet Müdürü Uzunkaya'da kasklarını giyerek öğrencilerle birlikte bisiklete bindi.

TRAFİK KURALLARINA UYMA BİLİNCİ SAĞLANMAK İSTENDİ

Bisiklet eğitiminin verilmesinde, sağlıklı ve hareketli yaşamı teşvik etmek amacıyla, fiziksel aktivitenin en önmli ve eğlenceli unsurlarından biri olan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandı. Trafik sisteminin diğer sistemler içinde var olmasını sağlayan "değişme-uyum-gelişme-öğrenme" gibi özelliklerinden yararlanılarak, gönüllü olarak trafik kurallarına uyma bilinci esas olan bir trafik kültürünün oluşmasına katkı sağlanması hedeflendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber