Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Ağustos 2016 - 15:43 Yorum: 0

Vali Yavuz okul arsalarında incelemelerde bulundu

Muş Valisi Seddar Yavuz, il merkezinde planlanan okullar için belirlenen arsalarda incelemelerde bulundu.

Vali Yavuz okul arsalarında incelemelerde bulundu

Muş Valisi Seddar Yavuz, il merkezinde planlanan okullar için belirlenen arsalarda incelemelerde bulundu.

Şehir merkezinde yapılması planlanan okullar için belirlenen arsalarda incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz'a, İl Defterdarı Mustafa Yumuşak, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve Tapu Müdürü Hediyetullah Şeker eşlik etti. İlk olarak devlet hastanesi arkasında bulunan ve anaokulu yapılması planlanan arsada incelemelerde bulunan Vali Yavuz, yaklaşık 1,5 dönüm arazi üzerinde yapılması planlanan anaokulu projesi için arsa yanında bulunan diğer parsellerinde birleştirilerek gelecekte kullanılması için gerekli çalışmaların yapılması konusunda talimat verdi.

Daha sonra Cezaevi Karşısı'nda bulunan yaklaşık 20 dönüm arazi üzerinde incelemelerine devam eden Vali Yavuz, eğitim öğretim faaliyetlerin öncelikli konular arasında yer aldığını söyledi. İncelenen arsalarda iki lise yapılacağını ifade eden Vali Yavuz, "Bu arsalar okul olarak değerlendirilecek. Kıymetli Muşlu hemşehrilerim, bu alan üzerinde iki tane lise yapılması planlanmaktadır. Eğitim öğretim faaliyetleri ilimizin öncelikli konuları arasındadır" dedi.

Ülke genelindeki gelişmelerden Muş'un en iyi şekilde faydalandığını kaydeden Vali Yavuz, "Ülkemizdeki son 12 yılda meydana gelen büyük değişim ve gelişmeden ilimizde istifade etmiştir. Bu anlamda eğitimin altyapısını ve fiziki şartlarını tamamlamak için çalışmalarımıza hız verdik. Buralarda yapacağımız yeni eğitim kurumlarımızda Selçuklu ve Osmanlı motiflerini içeren yani tarihi ve kültürel yansımaları da olan projeleri ilimize kazandıracağız. İnşallah yeni sezon ile birlikte bu sene planladığımız çalışmaları gerçekleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Gezi ve incelemeleri esnasında çocuklarla da ilgilenen Vali Yavuz, onlara oyuncak dağıtarak sevindirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber