Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Haziran 2016 - 09:18 Yorum: 0

Vali Yavuz, Sel Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Muş Valisi Seddar Yavuz, taşkın yaşanan Korkut ilçesine bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Vali Yavuz, Sel Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Muş Valisi Seddar Yavuz, taşkın yaşanan Korkut ilçesine bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Vali Seddar Yavuz'a, İlçe Kaymakamı Abdülgani Mağ, ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Yaşanan olayla ilgili ilgililerden bilgi alan Vali Yavuz, "Dün bu köyümüzde meydana gelen sel nedeniyle sağanak sonucu sele kapılan otomobilden 4 kardeşimiz sağ olarak kurtarıldı, 2 insanımız hayatını kaybetti ve bir çocuğumuz da kayıp, kayıp olan çocuğumuzu arama çalışmalarımız devam ediyor. Temennimiz en kısa sürede küçük çocuğumuza ulaşmaktır. Devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla birlikte dün olay anından itibaren burada, elimizden gelen bütün yardımları derhal yapacağız. Alt yapı ile ilgili gördüğümüz eksiklikleri ilgili Bölge Müdürlüklerine talimat verdik. En kısa zamanda menfezlerin genişletilmesi, dere yataklarının ıslahı dâhil çözüm üreteceğiz. Bazı dere yataklarının dönünde yapılaşma olduğunu gördük, bununda bir tetikleyici unsur olduğunu değerlendiriyoruz. Ama bugün eksik arama zamanı değil şu anda yaralarımızı sarmak ve bu tür olaylardan ders çıkartarak tekrarını önleme günüdür" dedi.

Hasar tespit komisyonun köylerde incelemelerde bulunarak zarar tespit çalışmaları yaptığını ifade eden Vali Yavuz, "Vatandaşlarımız kesinlikle müsterih olsunlar, şuanda hasar tespit komisyonumuz, AFAD, Çevre ve Şehircilik, DSİ, Karayolları, Sağlık Müdürlüklerimiz, İl Özel İdaresi Teşkilatımız yani kısacası bütün kurum ve kuruluşlarımızla buradayız. Dolaysıyla en kısa zamanda hasar tespitleri yapılacaktır. İlk etapta vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarının giderilmesi bakımından Korkut Kaymakamımıza talimat verdim. Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı Başkanlığından derhal 1.500 TL ödeme yapılacak. Bunun dışında acil ihtiyacı olan vatandaşlarımıza tek tek soruyoruz ki bizlerde şu anda zaten onun için buradayız. Mağdur olan tüm vatandaşlarımızın sorunlarını gidereceğiz. Diğer taraftan da gelen balçık, taş ve diğer malzemelerin temizlenmesi içinde ekiplerimiz iş makineleriyle yoğun bir çalışma içindedirler" ifadelerini kullandı.

Karakale köyündeki vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köyümüzde can kaybı olmaması sevindirici ancak Muş -Bulanık Karayolunda bir aracın sele kapılması vesilesiyle üzücü bir olay meydana geldi. Bu olayda can kaybının olması bizim en büyük üzüntümüzdür. Maddi kayıplar bizim için önemli değil, maddi kayıpları her zaman yerine koyabiliriz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir ve vatandaşlarımızın her zaman yanındadır."

Vali Yavuz, yaptığı incelemeler sonrasında köyden ayrıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber