Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:28 Yorum: 0

Vali Yazıcı, Bigadiç’te Eti Maden’i ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bigadiç Eti Bor İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Vali Yazıcı, Bigadiç’te Eti Maden’i ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bigadiç Eti Bor İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Vali Yazıcı, Bigadiç Eti Bor Tesisleri'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Bigadiç İşletme Müdürü Bilal Ambar, işletmenin çalışma yapısı, bor madeni ve kullanım alanları, Dünya ve Türkiye'deki rezerv durumu, bor işletmelerinin geleceğe yönelik vizyonu hakkında detaylı bilgiler verdi. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, "Bugün Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğü'nde yapmış olduğumuz incelemeler bizleri son derece memnun etti. Aldığımız bilgilerle çok mutlu olduk. Balıkesir'in önemli ekonomik kaynaklarından biri de yeraltı zenginliği. Madencilik ilin sanayisinin gelişmesinde ve yıllar içinde ihracatın artışında önemli bir yere sahip. Balıkesir Marmara Bölgesi'nde; Marmara ve Ege Denizlerine kıyısı olan, doğal zenginliği, yer altı ve yer üstü zenginlikleri olan bir il. Türkiye, dünya bor üretimi ve satışında söz sahibi olmaya devam edecektir. "dedi.

Bigadiç Bor İşletme Müdürü Bilal Ambar,Vali Ersin Yazıcııyı ürettikleri Eti Matik deterjan hakkında bilgilendirdi. Ambar tamamen yerli sermaye ürünü olarak ürettiği borlu deterjan Etimatik'in bilinen meşhur deterjanlarla seviyede olduğunu kaydetti. Ambar "Bütün deterjanlar petrol ve fosfat içerir. İçerisinde petrol türevi ve fosfat olmayan, tamamen bor bazlı bir temizlik ürünü geliştirdik. Ham maddenin tamamı yerli. Temizlik malzemesinin yüzde 99'u yerli. Etimatik'i artık iç piyasaya da vermeye başladık'dedi.

Vali Ersin Yazıcı tarafından yapılan inceleme gezisine Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan ile Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Eti Maden Genel Müdürlüğü Üretim ve Koordinasyon daire başkanı Emin Türk, Bigadiç Bor İşletme Müdürü Bilal Ambar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Garnizon Komutan vekili Kd. Bçvş. Adem Bora, Bigadiç Bor İşletme Müdür yardımcıları Ali Koç, Şükrü Gökmen, Sıtkı Olgun katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber