Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 13:13 Yorum: 0

Vali Yerlikaya’dan Öğretmenler Günü mesajı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Yerlikaya’dan Öğretmenler Günü mesajı

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Yerlikaya yayımladığı mesajda,"Bu rehbere sımsıkı sarılan bazı toplumlar, yeryüzünde her türlü zorluğun, cahillik ve esaretin üstesinden gelmiş, sürekli tazelenen bilim ışık ve rehberliğiyle bugün dünyanın büyük bir bölümünü hayran bırakan gelişmişlik seviyesine ulaşmışlardır. Toplumların elde ettiği bu yenilenme ve gelişme sürecinde ilim-irfan ehli öğretmenlerin yeri ve önemi, her türlü tartışmanın üzerindedir. İnsanlığa doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten, ilim ve irfanı kuşaktan kuşağa aktaran öğretmenler, dünyanın her yerinde çok kutsal bir vazifeyi icra ediyorlar. İnancımızın ilk emri, insanlığın içinde bulunduğu cehaletin sona erdirilmesi için "oku" olmuştur. Bu anlamda Hz. Ali "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyerek ilim ve irfana verdiği önemi belirtmiştir.Tarih boyunca ecdadımız, ilim-irfan ehli alimlerimizin yeryüzüne miras bıraktığı buluşlarla anılmış, zamanın en ünlü kütüphanelerini alimlerimizin kıymetli eserleri doldurmuştur. Son zamanlarda milletimizin yetiştirdiği alimlerden Prof. Dr. Aziz Sancar hocamızın kazandığı "Nobel" ödülü ile elde ettiği uluslararası başarı, ülkemiz adına hepimizi büyük bir sevinç ve aydınlık geleceğimiz adına yeni beklentilere sevk etmiştir.Her derecedeki okullarımızın, üniversite ve akademilerimizin yeni Sancar hocalar yetiştirmesi en büyük temennimizdir" dedi.

'Bu uğurda gece gündüz demeden, ülkemizin her köşesinde çok zor şartlarda ilim-irfan, iyi, doğru ve güzeli, evrensel değerler ile birlikte maneviyatımızı, vatan ve millet aşkını yavrularımıza aşılamak için azim ve gayretle görev yapan bütün öğretmenlerimizi ve eğitim idarecilerimizi en kalbi duygularla selamlıyorum" diyen Yerlikaya,"Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'in "Sizin eseriniz olacaktır" vecizeleriyle işaret ettikleri, bu cennet vatanı hür ve bağımsız olarak sonsuza taşıyacak gençliğimizi, modern ilimin bütün gerekleriyle yetiştiren, yüksek irade, şuur ve muhakeme gücüyle donatan bütün öğretmenlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Saygıdeğer öğretmenlerimizin, Ata'mızın Başöğretmenliği kabullerinin 78'inci yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Eğitim-öğretim camiamızın bu özel gününde hayatlarını kaybeden bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, emekliye ayrılmış olsalar bile hayat öğretmenliğine devam eden büyüklerimiz ile görev başındaki bütün öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum. 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber