Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 18:38 Yorum: 0

Vali Yurtnaç’tan yol yapımını geciktiren müteahhitlere eleştiri

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ta karayolu yapımını geciktiren müteahhit firmalarını eleştirerek, "İyi müteahhitlere karne sistemi getireceğiz. Adam...

Vali Yurtnaç’tan yol yapımını geciktiren müteahhitlere eleştiri

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ta karayolu yapımını geciktiren müteahhit firmalarını eleştirerek, "İyi müteahhitlere karne sistemi getireceğiz. Adam her yaptığı işten karnesini artırmayacak, her yap tığı doğru işten karnesini artıracak" dedi.

Yozgat İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ta yol yapımını üstlenen bazı müteahhit firmaların 4 ayda 4-5 kilometrelik yolu bitiremediğini belirterek, "Yol yapımında müteahhitlerden dolayı sorun yaşıyoruz. Ben Yozgat'a geleli dört ay oldu. Bu süre içerisinde firmalar 4-5 kilometre bölünmüş yolu yapamadı. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarını geçtik, 10'nucu ayla geldik, bundan sonra sağlıklı yol yapamayız" dedi.

Sorunların takipçisi olarak ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Vali Yurtnaç, "Bu millete eziyet etmenin bir manası yok. Bakıyorsunuz yollarda ışıklandırmalar yok. Devlet kusursuz sorumludur. Karayollarında meydana gelen mal ve can kayıplarında devlet olarak sorumluyuz. 4-5 ay bir yolun inşası sürer mi? Müteahhit taş ocağında sıkıntımız var diyor. Varsa sorunun başladığında neden gelmiyorsun. Sıkıntı başlayınca geleceksin, biz halletmezsek biz hatalıyız. Mevsim geçmiş sen sıkıntı var diyorsun. Problemli firmalar Yozgat'ta toplanmış. Eskiden ülkemizin parası yoktu. Ama şimdi 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Devletin parası var, ama iyi müteahhit yok. İyi müteahhitlere karne sistemi getireceğiz. Adam her yaptığı işten karnesini artırmayacak, her yap tığı doğru işten karnesini artıracak. İflas etmiş kaçmış müteahhit, iş bitince karnesine yazılıyor böyle bir şey olmaması gerekiyor. Halkın, devletin gücünü iki yanlış adam götürmeyecek, bunun karşısına dikilmeliyiz. Bu sistemin düzeltilmesi gerekiyor. Problemler karşısında biz vatandaşa karşı sorumluyuz. Alanda yaşadığımız sorunların ortadan nasıl kaldıracağız onu takip etmemiz gerekiyor. Niye müteahhitlerin genelini kötüleyelim, ama kötü iş yapanın halk adına karşısına geçeğiz. Geleli dört ay oldu Akdağmadeni ilçe yönünde yolumuz bitmedi. Sorgulayacağız, sorgulanacağız ve en iyi sistemi ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber