Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 28 Temmuz 2017 - 18:58 Yorum: 0

Vali Zorluoğlu Faraşin bölgesinde

Van Valisi Murat Zorluoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin ile birlikte Faraşın bölgesinde askere moral ziyaretinde bulundu.

Vali Zorluoğlu Faraşin bölgesinde

Van Valisi Murat Zorluoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin ile birlikte Faraşın bölgesinde askere moral ziyaretinde bulundu.

Vali Zorluoğlu beraberinde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin ve İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz ile birlikte helikopterle Çatak ve Gürpınar ilçeleri sınırlarındaki Faraşin bölgesindeki terörle mücadele eden askerleri ziyaret ederek moral verdi. Van, Hakkari ve Şırnak üçgeninde bulunan 3 ildeki güvenlik güçlerinin ortak çalışmasıyla 21 Temmuz'da başlatılan "Şehit Piyade Yüzbaşı Nuri Şener Operasyonu"na katılan askerlerce karşılanan Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, bölgede incelemelerde bulundu. Zorluoğlu ve beraberindekiler, daha sonra 1060 rakımlı Çalyan Tepe'de bir süre sohbet ettiği askerlere tatlı ikramında bulundu.

Ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Vali Zorluoğlu, askerlerin operasyonu başarıyla sürdürdüğünü gördüğünü ifade ederek, "Askerimiz burada gerçekten çok zor şartlarda görev yapıyor olmalarına rağmen kahramanca mücadele ediyorlar. Operasyonların düzenlendiği Faraşin Yaylası hayvancılık için önemli bir bölge. Allah'ın izniyle bölgeyi kalan teröristlerden de temizleyeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl buralara geldiğimizde operasyonlar değil, çiftçilerimizin koyunlarını otlatmasını göreceğiz. Kahraman evlatlarıma, jandarma personelime verdikleri mücadeleden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hakikaten çok zor şartlarda, büyük mücadeleler veriyorlar. Faraşin de bunlardan sadece bir tanesi. Bütün kahraman evlatlarımın gözlerinden öpüyorum" dedi.

Vali Zorluoğlu, daha sonra telsizden operasyon ekibinde bulunan asker, polis ve güvenlik korucularına, "Valiniz olarak, kolordu komutanımız, başsavcımız ve il jandarma komutanımızla sizleri ziyarete geldim. Tam olarak ne yaptığınızı yerinde görmek istedim ve sizleri çok moralli, kararlı ve dirayetli gördüm. Bundan da şahsım ve devletim adına gurur duydum. Çok memnun oldum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun" mesajını gönderdi.

Korgeneral Çetin de bölge hakkında Vali Zorluoğlu'na bilgi verdi. Operasyon bölgesinde yaklaşık 2 saat kalan Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, askerlerin aileleriyle telefonla görüştükten sonra bölgeden ayrıldılar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber