Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Mart 2017 - 21:33 Yorum: 0

Vali Zorluoğlu Keban’da muhtarlarla buluştu

2017 yılında Türkiye'nin uzun yıllardır belası durumunda bulunan terör örgütü PKK'nın belinin bütünüyle kırılacağını ve bölgede baskısının...

Vali Zorluoğlu Keban’da muhtarlarla buluştu

2017 yılında Türkiye'nin uzun yıllardır belası durumunda bulunan terör örgütü PKK'nın belinin bütünüyle kırılacağını ve bölgede baskısının tamamen ortadan kaldırılacağını belirten Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, bu mücadelede muhtarların çok önemli yeri olduğunu söyledi.

Vali Murat Zorluoğlu Keban ilçesinde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Keban Hacı Fevzi Efendi Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Murat Zorluoğlu, Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Fethiye Atlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Devletin önemli sorunlarla uğraşırken bir taraftan da milletin refahı, huzuru, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için yatırımların hiç duraksamadan devam ettiğini belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Sadece 2016 yılında il genelinde gerçekleşen yatırım miktarı 720 milyonun üzerindedir. Buna ilçe belediyelerimizin harcamalarını katmıyorum. Sadece genel bütçe, il özel idare ve il belediyesinin yatırım tutarıdır. 2017 yılı devlet yatırım programına baktığımızda da bu oranın daha da yükselerek devam ettiğini görüyoruz. 2017 yılında birçok yatırım ilimize gelecek ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak" dedi.

Hükümetin terörle mücadelede de çok başarılı bir çalışma yürüttüğünü de ifade eden Vali Zorluoğlu, " En son geçtiğimiz günlerde çok başarılı bir operasyonda Tunceli'de 14 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Bitlis, Mardin, Hakkari ve bölgenin tamamında buna benzer operasyonlar gerçekleştirildi. Güvenlik kuvvetlerimiz devletimizin sağladığı son teknolojik imkanları da sonuna kadar kullanarak bu mücadeleyi sürdürüyor. 2017 yılı bu manada bizim için çok önemli. 2017 yılında ülkemizin uzun yıllardan beri belası durumunda bulunan PKK terör örgütününün Allah'ın izniyle beli bütünüyle kırılacak ve bölgede PKK terör örgütünün baskısı tamamen ortadan kaldırılacaktır. Bunda tabi siz değerli muhtarlarımızın bu mücadelede çok önemli yeri vardır" diye konuştu.

Türkiye'nin güçlü olmak zorunda olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, "Türkiye dışa bağımlılıktan kurtulmak, daha fazla yatırım ve üretim yapmak zorundadır. Türkiye gelişme ve kalkınma hamlelerine devam etmek zorundadır. Bu doğal olarak güçlü bir devlet ve hükümeti zorunlu kılmaktadır. Ülkemiz bu zor coğrafyada bölgesel ve küresel bir güç olarak varlığını devam ettiriyor. Ancak biz daha fazla güçlenmek zorundayız. Çünkü Türkiye'nin varlığı sadece burada yaşayan 80 milyonla da alakalı değildir. Türkiye'ye bel bağlamış, ülkemizi bir lider olarak gören ve ülkemizin kanatları altında kendisine yer bulan çok sayıda soydaş ülke de Türkiye'nin bu bölgede güçlü bir şekilde kalmasını umut ediyor ve bu konuda dua ediyor. Bu nedenle Türkiye'de güçlü hükümetlere ve istikrara ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Toplantı muhtarların köy ve mahallelerinde yapılan hizmetler hakkında bilgi vermesi ve sorunlarını dile getirmesi ile sona erdi.

Vali Zorluoğlu Keban’da muhtarlarla buluştu

Vali Zorluoğlu Keban’da muhtarlarla buluştu

Vali Zorluoğlu Keban’da muhtarlarla buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber