Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ocak 2018 - 16:33 Yorum: 0

Vali’den Kırkpınar ağalarına ‘konak’ çağrısı

Edirne'nin, "altın üçgeninde" ve Kaleiçi semtinde bulunan tarihi konaklar yeniden ayağa kaldırılırken, Edirne Valisi Günay Özdemir'den bir çağrı da...

Vali’den Kırkpınar ağalarına ‘konak’ çağrısı

Edirne'nin, "altın üçgeninde" ve Kaleiçi semtinde bulunan tarihi konaklar yeniden ayağa kaldırılırken, Edirne Valisi Günay Özdemir'den bir çağrı da Kırkpınar ağalarına geldi.

Vali Özdemir, yağlı güreşin olimpiyatları olarak anılan Kırkpınar Güreşleri ağalarına çağrıda bulunarak, "Oranın restorasyon masraflarını da karşılasınlar, biz o ağalarımızın isimlerini de o konaklara verelim. Ağalarımızın isimlerini de aynı zamanda da konaklarda yaşatalım. Bütün ağalarımıza çağrımız bu" dedi.

Edirne Valiliği toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Vali Özdemir, kentin sivil mimari yapılarını, asırlık köşk ve konaklarının ihya çalışmalarının ciddi bir şekilde devam ettirildiğini söyledi. Vali Özdemir, Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağalarına da çağrıda bulunarak, restorasyon masraflarını karşıladıkları bir konağa isimlerini vererek, adlarını yaşatma arzusunda olduklarını belirtti.

"Restore etsinler, isimlerini konaklarda yaşatalım"

Edirne Valisi Günay Özdemir, 657 yıldır kesintisiz olarak sürdürülen ve dünyanın en eski spor organizasyonu olarak gösterilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geçmiş dönem ve şu an ki ağasına çağrıda bulunarak, "Biliyorsunuz, Edirne'de konaklarımız ile ilgili sivil mimari ile ilgili ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Bu konuda belediyemiz, ticaret odamız, borsamız da gelecek yıllarda ve bu sene de özellikle herkes birer ikişer bu işin ucundan tutmaya başladılar. Bizim bundan sonra ki teklifimiz, Kırkpınar Ağalarımızın eğer böyle bir konak restore ederlerse biz bu konaklara da ağalarımızın ismini vererek, o şekilde de turizme ağalarımızın katkısını bekliyoruz. Yönetmeliğe işlenmesi şu anda gerekmiyor. Geçmiş dönem ağalarımız da olabilir hiç fark etmez. Bütün ağalarımıza bizim çağrımız, bu şekilde şimdiye kadar ağalık yapan bütün ağalarımız eğer böyle bir çalışma içerisinde olursa, biz onlara rölöve ve restorasyon projeleri ile ilgili her türlü desteğe sağlayacağız. Konak bulma konusunda yapacağız. Oranın restorasyon masraflarını da karşılasınlar, biz o ağalarımızın isimlerini de o konaklara verelim. Ağalarımızın isimlerini de aynı zamanda da konaklarda yaşatalım. Bütün ağalarımıza çağrımız bu" dedi.

Öte yandan Vali Özdemir, Kırkpınar ağası tarafından restorasyonu yaptırılan ve isminin yaşatıldığı konağın da aynı zaman da talep edildiği takdire, ağa konağı olarak kullanılmak üzere yıllık takvimde kiralama yöntemiyle tahsis edilebileceğini sözlerine ekledi.

Vali’den Kırkpınar ağalarına ‘konak’ çağrısı

Vali’den Kırkpınar ağalarına ‘konak’ çağrısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber