Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Ekim 2016 - 13:25 Yorum: 0

Validen meclise ziyaret

Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop İl Genel Meclisi'ni ziyaret ederek meclis üyeleriyle tanıştı.

Validen meclise ziyaret

Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop İl Genel Meclisi'ni ziyaret ederek meclis üyeleriyle tanıştı.

İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu'nun meclis açılışını gerçekleştirmesinin ardından konuşan Vali İpek, "Sinop, Türkiye de mutluluk ve huzurun timsali bir ilimizdir. Böyle bir ilde en geniş alana hükmeden İl Genel Meclisi'nin bu mutlulukta çok büyük bir katkısı olduğundan yüzde 100 emin olarak sizleri yaptığınız ve yapacağınız çalışmalar konusunda şimdiden tebrik ediyorum. İl Genel Meclisleri, özellikle kırsal alanda basının ve insanların az gördüğü yerlerde ve insanların çoğu zaman bir cenazesi dışında ulaşmadığı yerlerde gerçekten çok önemli hizmetler vermektedir. İlimizde de memnuniyetle öğrendim ki bir beş yıllık plan içerisinde tüm köylerimizin asfaltının yapılması, ihtiyaç olan yerlerde yolların asfalta kavuşması için çalışmalar yapıyorsunuz. Ve kaynak yetersizliği sebebiyle de yaptığınız çalışmalarda da zorlanabiliyorsunuz. İnşallah bunu daha kısa zamana çekerek, kaynakları artırarak asfalt çalışmalarınızı, tüm köylere ulaşılma çabalarınızın gerçekleşmesi için bizde üzerimize düşen görevi yapacağımızdan emin olmanızı istiyorum. Ama İl Genel Meclislerinin genel yapısıyla ilgili şu konuyu da burada özellikle belirtmek istiyorum. İl Genel Meclisleri aldığı kararları İl Özel İdarelere uygular. Ve kaynakları genelde merkezi bütçeden gelen kaynaklardır. Ancak burada ben bir eksiklik olduğunu düşünmekteyim. Bu eksiklikte şu: "Büyük şehirlerde kişi başına gelen merkezi kaynaklar, büyükşehir olmayan illerde kişi başına gelen kaynakların eşit olmadığını görmekteyim. Gelişmemiş olduğu için büyükşehir olmayan Türkiye'deki birçok il içinde olumsuz bir yapı oluşturmaktadır. Özet olarak Samsun büyükşehir, Samsun'un köyünde oturan bir kişi için gelen parayla Sinop'un, Kastamonu'nun, Karabük'ün köylerinde oturan bir kişi için gelen para aynı değil. Bu aslında çok dikkat çeken bir konu da değil ama benim epey bir zamandan beri dikkatimi çeken bir konudur. Bu düşüncemi de sizlerle paylaşmak istedim" dedi.

"Merkezi kaynaklardan istifadede ciddi bir adaletsizlik var"

"Tüm iller inşallah büyükşehir olur ya da tüm illerde ki yaşayan insanlara büyükşehir payları kadar İl Genel Meclislerine, İl Özel İdarelerine paylar gelir. Biz de bu hizmetleri daha kolay ve daha rahat yaparız" ifadelerini kullanan İpek şunları kaydetti: "Şimdi Türkiye'de büyükşehirler başarılı görülüyor. Ama büyükşehirlerle İl Genel Meclislerin arasındaki bu merkezi kaynaklardan istifade de ciddi bir adaletsizlik oluşturuyor. Bu adaletsizliği de gidermek zaman içerisinde mutlaka mümkün olacak diye düşünüyorum. Son yıllarda İl Genel Meclislerimize gelen paylar gerçekten çok ciddi rakamlarla arttı. Ayrıca ekstra kaynaklarla İl Genel Meclislerimiz, İl Özel İdarelerimiz destekleniyor. Yine son zamanlarda hükümetlerimiz tarafından KÖYDES diye bir proje uygulanıyor. KÖYDES projesi bu aradaki farkı kapatmaya yarıyor. O illere çok ciddi kaynaklar sağlanıyor. Sinop ilimizde de mesela ayırabileceğimiz bütçenin iki katından fazlasını KÖYDES projeleri kapsamında merkezi hükümetten alıp doğrudan köylere yatırım yapma imkanımız oluyor. Böylelikle açığı bir nebze kapatıyoruz. Sinop olarak bizim KÖYDES'lerden veya İl Özel İdaresine gelen paylardan çok ciddi oranda daha fazla paya ve paraya ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye'nin diğer illerine Türkiye de ki kalkınmaya, şehirlerdeki kalkınmaya köylerimizi de kavuşturabilelim. Bu amaçla ben Sinop ilinde yaptığınız fedakar çalışmaları hem İl Özel İdaresi yetkilileri arkadaşları hem de İl Genel Meclisi arkadaşlarının uyum içerisinde çok güzel çalıştıklarını görüyorum. Bu uyumun bu hizmet aşkının devam etmesi dileğiyle hepinizi tekrar saygı ve sevgilerimle selamlıyorum."

Validen meclise ziyaret

Validen meclise ziyaret

Validen meclise ziyaret

Validen meclise ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber