Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 11 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

Validen şiirli "sigara bırakma" uyarısı

Ardahan Valisi Deniz, sigaranın zararlarına kendi yazdığı şiirle dikkati çekti

Validen şiirli 'sigara bırakma' uyarısı

ARDAHAN (AA) - Ardahan Valisi Ahmet Deniz, kendi yazdığı şiirle vatandaşlara sigarayı bırakmaları konusunda uyarıda bulundu.

Deniz, Çıldır ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Muhtarların sorunlarını dinleyen Deniz, gelecek nesillere güzel bir Ardahan bırakmak için beraber çalışmaları gerektiğini söyledi.

Vali Deniz, gelecek nesillerin sağlık bir şekilde büyümesini sağlamak için kötü alışkanlıklardan uzak tutulmaları gerektiğini vurgulayarak, "Bunun en başında sigara geliyor. Sizden gençlere örnek olmanız için sigarayı bırakmanızı istiyorum. Biz de sigarayı bırakma kampanyası başlatıyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

Ardahan'ın Aşık Şenlik'in memleketi olduğunu anımsatan Deniz, şöyle devam etti:

"Buradaki insanımızın çoğunda halk ozanlığı var. O kültür burada yaşatılıyor. Biz de böyle bir kampanya kapsamında şiirle dörtlükle yanıt verelim istedik. Yeter ki insanımız sigarayı bıraksın, yeter ki insanımız sağlıklı bir yaşama kavuşsun. Biz de isteyerek şiir okuruz, isteyerek dörtlük okuruz."

Vali Deniz, sigaranın zararını kendi yazdığı şiirle şöyle ifade etti:

"Yıllardır sigara içiyorsun ne oldu / Zehir gibi nikotin ciğerlerine doldu / Geleceği ümitle beklerken / Gülbenzin sarardı soldu / Ah vah desen geri gelmiyor hayat / Yediklerin tatsız, tuzsuz sanki bayat / Kaybettiğin sağlığına iyi bak / Sigarayı sende bırak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber