Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Eylül 2014 - 18:23 Yorum: 0

Valiler Kararnamesi

Diyarbakır Valiliğine atanan Samsun Valisi Aksoy: "Samsun'da önemli projeleri hayata geçirmek için gayret gösterdik"

Valiler Kararnamesi

SAMSUN (AA) - Diyarbakır Valiliğine atanan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun'da önemli projeleri hayata geçirmek için gayret gösterdik" dedi.

Valiler Kararnamesi ile Samsun Valiliğinden Diyarbakır Valiliğine atandığını anımsatan Aksoy, şunları söyledi:

"Samsun'da 4 yılı aşan süreç içerisinde Samsun'un ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınması için bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde önemli çalışmalar yaptık. Samsun'da önemli projeleri hayata geçirmek için gayret gösterdik. Samsun'un önemli potansiyeli olan turizmde, tarımda, lojistikte mastır planlamalarımızı yaparak uygulamaya geçirdik. Bu sektörlerden kentin daha fazla pay alabilmesi adına yaptığımız çalışmalarda önemli mesafeler aldık."  

Özellikle uluslararası Lojistik Köy çalışmasında belirli bir aşamaya geldiklerini ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği'ne sunduğumuz proje kapsamında 45 milyon avro hibe alacak noktada çalışmalarımız devam etmektedir. Bu sadece Samsun'un, Karadeniz Bölgesi'nin değil, Türkiye'nin önemli lojistik köylerinden biri olacaktır. 670 dönümlük alan üzerinde böylesine bir projeyi Türkiye'de bu modelde ilk olarak harekete geçirmenin mutluluğunu yaşadık. Pek çok alanda, eğitimde, sağlıkta, tarımda, kültürde, turizmde ve ulaştırmada her sektörde çok güzel çalışmalar gerçekleştirildi. Bu çalışmalar süreci içerisinde başta Samsun milletvekilleri ve Samsun milletvekili olup bakanlık görevini yürüten Mustafa Demir, Suat Kılıç'a ve şu an bakan olarak görevini yürüten Samsun Milletvekilimiz Akif Çağatay Kılıç'a çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere yerel yönetimlerimize, Ondokuz Mayıs Üniversitemize, Baromuza, oda ve sivil toplum kuruluşlarımızın çok değerli yöneticilerine, kamu kurumlarımızın çok değerli çalışanlarına ve bu çalışmalarda bize destek veren saygıdeğer Samsun halkına ve Samsun'un değerli basınına çok teşekkür ediyorum."

Samsun'da görev yaptığı süreç içerisinde en önemsediği çalışmalarının içinde Lojistik Köy projesi olduğunun altını çizen Aksoy, projenin belirli bir aşamaya geldiğini ancak Avrupa Birliği'nden"ihaleye çıkabilirsiniz" talimatını beklediklerini belirtti. Aksoy, bu talimatın da 2 aylık bir süreç sonrasında geleceğini, proje üzerinde büyük bir hassasiyetle durduğunu, açılışına da katılmak istediğini dile getirdi.

Aksoy, Samsun'da bu güne kadar ele alınmamış pek çok projenin hayata geçtiğini, halen birçok yatırımın devam ettiğini anımsattı. Samsunspor ile ilgili beklentilerinin gerçekleşmediğini ancak Samsunspor'u Süper Lig'de görmek istediklerini vurgulayan Aksoy, bu hedefin önümüzdeki dönem gerçekleşeceği umudunu taşıdıklarını söyledi.          

Diyarbakır'ın, Türkiye'nin önemli illerinden biri olduğunu ve çözüm süreci içerisinde belli hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir göreve atanmış olmanın sorumluluğunu bir kat daha arttırdığını ifade eden Aksoy, "Belirli hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir göreve layık görülmek bizim sorumluluklarımızı daha da üst noktalara taşıyor. Bu noktada bize olan güveni boşa çıkartmadan elimizden geldiğince üstün gayretle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber