Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 20 Ağustos 2021 - 10:28 Yorum: 0

Van Büyükşehir Belediyesi parklardaki oyun gruplarını yeniledi

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde bulunan parklardaki çocuk oyun gruplarını yeniliyor.

Van Büyükşehir Belediyesi parklardaki oyun gruplarını yeniledi

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde bulunan parklardaki çocuk oyun gruplarını yeniliyor. Yenileme çalışmalarında dezavantajlı çocuklar da unutulmayarak engelsiz oyun grupları da kurdu.

Van Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığınca vatandaşların yoğun olarak kullandığı Atatürk Kültür Parkı, Kocaeli Parkı, Yaşar Kemal parkı ve Akköprü Parkında bulunan oyun gruplarının yerine yenilerini kurdu. Yenilenen oyun gruplarında engelli çocukları da göz önünde bulunduran ekipler, engelsiz oyun grupları kurdu. TSE standartlarına uygun olarak kurulan oyun gruplarının bulunduğu zeminler kauçuk malzeme ile kaplanırken, engelsiz oyun grubunun diğerlerinden farklı olarak merdiven yerine çocukların daha rahat kullanabilecekleri engelli rampaları kullanıldı. Yapılan bu çalışma ile engelli çocukların daha fazla parklarda vakit geçirmeleri ve sosyalleşmeleri amaçlandı. Ayrıca diğer parklarda da bulunan yıpranmış ve kırılan oyun grupları da belediye ekiplerince onarılarak tekrar kullanılması sağlanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber