Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 13:38 Yorum: 0

Van Büyükşehir Belediyesine 32 otobüs

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesinin, kentte yaşanan ulaşım sıkıntısını azaltmak amacıyla satın aldığı 32 otobüs, belirlenen güzergahlarda hizmet vermeye başladı.Kentin en köklü...

Van Büyükşehir Belediyesine 32 otobüs

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesinin, kentte yaşanan ulaşım sıkıntısını azaltmak amacıyla satın aldığı 32 otobüs, belirlenen güzergahlarda hizmet vermeye başladı.

Kentin en köklü sorunlarından biri olan toplu taşıma sistemindeki eksiklikleri gidermek amacıyla alınan otobüsler, düzenlenen törenle vatandaşlara tanıtıldı.

Valilik önündeki tören alanına konvoy eşliğinde getirilen otobüslerin, özellikle kentteki depremden sonra yaptırılan TOKİ konutlarının bulunduğu bölgelere sefer yapacağı belirtildi.

Konuşmasına Halepçe katliamında yaşamını yitirenleri anarak başlayan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, kentte yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için aldıkları otobüslerin kentteki ulaşıma rahat nefes aldıracağını dile getirdi. 

Kaya, kentteki ulaşım sorununu yakından takip ettiklerini bildirerek, şöyle konuştu:

"Bu sorunun çözümü için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Yaşanan ulaşım sorununun çözümü için geçmişten beri birtakım çalışmaların içerisindeydik. Bu çalışmaların bir kısmı deprem dönemine denk geldi. Yine maddi imkansızlıklardan kaynaklı bazı çalışmaları ertelemek durumunda kaldık. Ama kentimizin büyükşehir olmasının ardından belediye olarak toplu taşımaya ciddi bir şekilde müdahil olması gerektiğine karar verdik. Bu otobüslerimizi de bunun için aldık. Daha önce biz sadece denetleyici pozisyonundaydık, aldığımız otobüslerle birlikte toplu taşımada da bu işin içinde yer alacağımızı küçük bir adımla gösterdik."

Kaya, çalışmanın kent ulaşımını rahatlatmak adına bir başlangıç olduğunu, kesin çözümler için master ulaşım planı hazırlıklarının devam ettiğini kaydederek, özellikle deniz taşımacılığı konusunda projelerinin olduğunu bildirdi. 

Konuşmaların ardından Kaya ve beraberindekiler otobüslere binerek şehir turu attı.

Yeni hizmete başlayan otobüslerin belirlenen güzergahlar arasında 06.00-24.00 saatleri arasında çalışacakları ve 101 yolcu taşıma kapasitelerinin olduğu belirtildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber