Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Ekim 2014 - 12:38 Yorum: 0

Van depreminin 3. yıl dönümü

Van Valisi Doğan, mesaj yayımladı

Van depreminin 3. yıl dönümü

VAN (AA) - Vali Aydın Nezih Doğan, 23 Ekim 2011 yılında kentte yaşanan depremin 3. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Van'ın 7 bin yıllık tarihsel birikiminin olduğunu ve hemen her alanda çevresindeki merkez ve öncü kentlerden biri olduğunu bildiren Doğan, kentin deprem felaketi nedeniyle büyük sorun ve sıkıntılara maruz kaldığına işaret etti.

Yaşanan felaketin kentin yükseliş grafiğinde aksamalara neden olduğunu belirten Doğan, onbinlerce konutun kullanılmaz hale geldiğini, tahrip olduğunu ve en acısın da depremlerde 644 vatandaşın hayatını kaybettiğini kaydetti.

Doğan, mesajında şunlara yer verdi:

"Depremin henüz ilk anlarından itibaren devletimiz, hükümetimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, 77 milyon milletimiz, diğer dost ve komşu ülke halklarının bizlere el uzatmış ve yaralarımızı sarmak için adeta birbiriyle yarışmış olması, kısa sürede toparlanmamızı sağlamıştır. Bu sayede Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği yetkililerine göre Van depremi, dünyada en hızlı ve en etkin şekilde müdahale edilen deprem olmuştur. El birliği, güç birliği ve gönül birliğiyle eğitimden sağlığa, kentleşmeden, turizme kadar tüm başlıklarda önemli gelişmeler kaydettik. Böylelikle depremin 3. yıl dönümünde ülkemize, hemşehrilerimize ve emek veren 77 milyon insanımıza layık bir yaşam merkezi kurmak için çalışıyoruz. Fay hatlarımızı kırmasına rağmen, gönül bağlarımızın ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha gösteren bu depremlerdeki başarı, ülke ve millet olarak hepimizindir."

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Doğan, milletin bir daha böyle bir acıyı yaşamamasını temenni etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber