Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Ekim 2014 - 17:23 Yorum: 0

Van depreminin 3. yılı

Van depreminde hayatını kaybeden öğretmen çift, Amasya'nın Taşova ilçesinde anıldı

Van depreminin 3. yılı

AMASYA (AA) - Van'da zihinsel engelliler öğretmenliği yapan ve 23 Ekim 2011'deki depremde eşi Emel Türkoğlu'yla enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Oktay Türkoğlu, mezarı başında anıldı.

Annesi Fethiye,, babası İzzet ve kardeşi Orhan Türkoğlu, Oktay Türkoğlu'nun mezarına çiçek dikerek, Kur'an-ı Kerim ile dualar okudu.

Baba Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının dinmediğini ifade ederek, "Allah kimseye böyle acıyı vermesin. Cenab-ı Allah memleketimizi bu tür depremlerden, afetlerden korusun inşallah. Bizler gördük, yaşadık. Başkaları yaşamasın. Buna insanlarımız, devletimiz ve yetkililerimiz de duyarlı olsunlar geride kalanlara sahip çıkılsın" dedi.

Gelinleri Emel Türkoğlu'nun mezarının Konya'da olduğunu söyleyen Türkoğlu, şunları dile getirdi:

"Gelinimizi memleketi Konya Akşehir'e ben götürdüm, oraya defnettik. Annesi, babası buraya defnedilmesine razı olmadılar. Milli Eğitim Müdürlüğü duyarlı çıktı ve mezun olduğu okula ismini verdi ve manevi olarak yaşatıyorlar hiç ölmemecesine. Önceki belediye başkanımızdan Allah razı olsun. Oktay'ımın ve Emel'imin ismini bir caddeye verdi. Biz de hasbel kader burada onları manevi olarak yaşatmaya çalışıyoruz. Allah kimseye bu acıları tattırmasın, bizimle ilgilenen herkesten Allah razı olsun."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber