Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ağustos 2016 - 14:13 Yorum: 0

Van esnafı yaralarını sarmaya başladı

Van'da 2 Nisan Polis Evi'ne yönelik bombalı araçla yapılan saldırıda zarar gören esnaf, yaralarını sarmaya başladı.

Van esnafı yaralarını sarmaya başladı

Van'da 2 Nisan Polis Evi'ne yönelik bombalı araçla yapılan saldırıda zarar gören esnaf, yaralarını sarmaya başladı.

Van'da önceki gece 2 Nisan Polis Evi'ne bombalı araçla yapılan ve 1'i polis 3 kişinin hayatını kaybettiği, 73 kişinin de yaralandığı saldırıda patlamanın şiddetiyle çevredeki birçok iş yeri zarar gördü. İş yerleri hasar gören esnaf bugün yaralarını sarmaya başladı. Şiddetli patlama sonucu cam, çerçeveleri kırılan ve duvarları çöken esnaf, bugün onarım ve temizlik yaptıktan sonra günlük hayatına dönmeye çalıştı.

Polis evine yaklaşık 50 metre ileride bulunan ve patlamada en çok hasar gören iş yerlerinden Otel Side yöneticisi Mustafa Arslan, olay esnasında resepsiyonda olduğunu belirterek, patlama esnasında neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyledi. Olay sonrasında tüm müşterilerin tahliye edildiğini dile getiren Arslan, "Rabbim bir daha böyle bir olay yaşatmasın. Olayda hayatını yitirenler, yaralananlar var. Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.

Birlik, beraberlik, kardeşlik...

Gültekin Mobilya Satış Sorumlusu Metin Kaya ise saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, "Temennimiz, bunların hiç yaşanmaması, birlik, beraberlik ve kardeşlik çerçevesi dahilinde burada hep beraber yaşamamızdır. Ama şartlar iyi gittiği zaman, Türkiye'de bir sıçrama olduğu zaman, insanlarda bir mutluluk ifadesi olduğu zaman birileri düğmeye basıyor. Yine bu huzur ortamını bozmak isteyen bazı unsurlar, huzuru kaçırmaya çalışıyor. Temennimiz bunların hiç olmamasıdır. Şu anda sadece maddi hasarımız var. O yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Rabbim daha kötüsünü yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Maddi kayıplar karşılanır, ya giden canlar...

Beyaz Eşya satıcısı Bahattin Polater de, "Her şeyden önce maddi zararlarımızdan ziyade gerçekten bu yaşananlardan ötürü çok üzüntü içerisindeyiz. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Maddi kayıplar bir şekilde önlenir ama ölen canların, yaralı veya sakat kalan insanların hiçbir şekilde telafisi olmuyor. Bundan sonra tekrar bu tür olayların yaşanmaması için herkese sağduyu çağrısı yapıyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun" şeklinde konuştu.

Saldırıda bölge halkının zarar gördüğünü ifade eden Ferdi Yakut , insanlar bu tür olaylardan rahatsız olduğunu ve bölgenin halkının bu tür şeylerle karşılaşmak istemediğini belirtirken, Şükrü Baktaş ise bombalı saldırı sonrasında yeni aldığı eşyaların kırıldığını ve yaklaşık 100 bin TL dolayında bir zararının olduğunu söyledi. Baktaş, "Bir daha bunların olmasını istemiyoruz. Esnaf olarak perişan bir haldeyiz, devletten bize yardım elini uzatmasını istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber