Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Kasım 2014 - 16:38 Yorum: 0

"Van Gölü'nün Derinliklerini Keşfedelim" Projesi

VAN (AA) - "Van Gölü'nün Derinliklerini Keşfedelim" Projesi katalog tanıtımı yapıldı.Edremit Gebze Su Sporları Merkezinde yapılan katalog tanıtımında konuşan Proje Koordinatörü Emin...

'Van Gölü'nün Derinliklerini Keşfedelim' Projesi

VAN (AA) - "Van Gölü'nün Derinliklerini Keşfedelim" Projesi katalog tanıtımı yapıldı.

Edremit Gebze Su Sporları Merkezinde yapılan katalog tanıtımında konuşan Proje Koordinatörü Emin Telli, projenin asıl amacının Van Gölü'nün irtifa dalış merkezi olarak tanıtılması olduğunu belirtti.

Gölün su altı yapısı ve canlılığının güzelliklerini sunmak için katalog çalışması yapıldığını belirten Telli, turizmin dünyada en hızlı gelişen ve büyüyen sektörlerin başında yer aldığını söyledi.

Sportif dalış turizminden büyük gelir elde eden ülkeler bulunduğunu bildiren Telli, Türkiye'de bu spor dalına talebin her geçen gün arttığını kaydetti.

Türkiye'de su altına duyulan merakın özellikle son yıllarda artmaya başladığını ifade eden Telli, şöyle konuştu:

"Türkiye'de kayıtlı 60 bin civarında tek yıldızlı, yani başlangıç aşamasında dalgıç bulunmaktadır. Karadeniz ve Marmara henüz istenilen düzeyde olmasa da özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında scuba ile dalış önemli bir sportif faaliyet halini almıştır. Dalış okullarının yaygınlaşmasıyla, günübirlik turistik dalışlara olan talep hızla artmakta ve dalış yapılan bölgelerde turistik amaçlı ekonomik getirilerden biri olmaktadır. Projeyle 3 bin 764 kilometre alanı, bin 648 metre yüksekliği, sodalı suyu, birçok koyu ve sualtı güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen Van Gölünün sualtı fotoğrafları çekilerek katalog haline getirilmiştir. 3 ay süren projemizde 2 dalgıç, 3 sualtı fotoğrafçısı ve 5 destek personel, 2 dalış teknesiyle gölün 35 ayrı noktasında toplam 75 dalışla 800'ün üstünde fotoğraf çekmiştir."

Konuşmanın ardından dalgıçlar tarafından çekilen fotoğraflar sinevizyon şeklinde gösterdi.

Katalog tanıtımına Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve kurum amirleri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber