Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Haziran 2016 - 14:53 Yorum: 0

“Van Kahvaltısı” Standart Uygulamasına Başlandı

Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası ile "Van Kahvaltısını Guiness Rekorlar Kitabına alan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) bununla birlikte Van...

“Van Kahvaltısı” Standart Uygulamasına Başlandı

Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası ile "Van Kahvaltısını Guiness Rekorlar Kitabına alan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) bununla birlikte Van kahvaltısının "Garanti Marka Tescili" ni de yaptı.

Konu ile ilgili Van TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, "Bir yıl önce Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Tescili Yapılan Van kahvaltısı'nın marka sahibi olan Van Ticaret ve Sanayi Odası "Van Kahvaltısı" markasının standartlarının belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Van kahvaltısının sunumunu için hazırlanan standartlar kullanıcılara bildirilirken, Van kahvaltısı sunumunu standartlara uygun yapan kişi ve kurumlara Garanti Marka Tescil belgesi verilecek. Bir bedel karşılığı Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndan temin edilen Garanti Marka Tescil Belgesi, denetimlerde gerekli standartları hazırlayamaması durumunda belgenin iptali söz konusu olacak. Van kahvaltısı markasını Türk Patent Enstitüsü standartlarına uygun Türkiye'de ilk hazırlayan Bak Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Salonu'na Garanti Tescil Belgesi verilmiş oldu. Van Ticaret ve Sanayi Odası'na müracaat eden Bak Hele Bak Yusuf Konak, "Van Kahvaltısı Markası" adı altında kahvaltı sunumu yapmak istediğini beyan ettikten sonra, yapılan denetimler sonucunda "Van Kahvaltısı" markasını standartlara uygun sunduğu için kendisine belge verilmiştir" denildi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Dünya'da bir öğün yiyeceği ile marka olmuş tek kentin Van olduğunu belirterek "Van kahvaltısı artık bir dünya markası. En kalabalık kahvaltı sofrası rekoru ile Van kahvaltısını önemli bir marka haline getirdik. Bununla birlikte Van kahvaltısının marka tescili için yaptığımız başvuru kabul edilerek bunu garanti altına aldık. Artık Van kahvaltısı tescili yapılmış bir marka. Markanın kullanım hakkı da Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndadır. Tüm Türkiye'de Van kahvaltısı adını kullanan her kurum ve kişinin Van TSO'ya müracaat edip, gerekli şartları hazırlayarak Garanti Tescil Belgesi alması gerekir. Aksi takdirde Van kahvaltısının sahtesini kullanmış olacaklar. Van kahvaltı markasını kullanmak isteyenler odamıza müracaat ederek gerekli şartları yerine getirmek zorundadır. Van kahvaltısı standartının korunması için Türkiye'deki tüm belediyelere ve Ticaret Sanayi Odalarına bilgilendirme yazıları yazılmıştır. Yusuf Konak odamıza müracaat etmiş, gerekli denetimler yapılmış ve Van kahvaltısını standartlara uygun sunum yaptığı belirlenmiştir. Yusuf Konak da Van kahvaltısı adını kullanarak Garanti Tescil Belgesi almaya hak kazanan ilk kişi olmuştur. Van Kahvaltısının bilinirliğinin artırılması için hep birlikte ortak çaba göstermeliyiz" dedi.

Van kahvaltısı sunumunu yapmak üzere müracaat eden Türkiye'deki ilk kullanıcı olan Yusuf Konak da bu belgenin çok önemli olduğunu belirterek, "53 bin kişinin katılımıyla bir dünya rekoru kırılmış, bu yetmemiş bir de Van kahvaltısının adını markalaştırmış bir yönetime biz de Van kahvaltı markası adını kullanarak destek vermeliyiz. Van kahvaltısı markasının kullanımının yaygınlaştırılması içinde çaba göstermeliyiz. Van ve Van'ın değerlerinin tanıtımı konusunda bizde naçizane bir çaba içindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

“Van Kahvaltısı” Standart Uygulamasına Başlandı

“Van Kahvaltısı” Standart Uygulamasına Başlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber