Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 19 Ağustos 2017 - 20:08 Yorum: 0

Van Valiliğinden operasyon açıklaması

Van Valiliği, Gürpınar ilçe kırsalında etkisiz hale getirilen 4 PKK'lı teröristin, 2016 ve 2017 yıllarında AK Parti Özalp ilçe başkan yardımcıları...

Van Valiliğinden operasyon açıklaması

Van Valiliği, Gürpınar ilçe kırsalında etkisiz hale getirilen 4 PKK'lı teröristin, 2016 ve 2017 yıllarında AK Parti Özalp ilçe başkan yardımcıları Aydın Muştu ve Aydın Ahi'yi şehit eden, Başkale ilçesinde 15 Ağustos 2017 günü gerçekleştirilen silahlı eylemin faillerin olduğu yönünde değerlendirildiğini açıkladı.

Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "2016 ve 2017 yıllarında Ak Parti Özalp İlçe Başkan yardımcıları Aydın Muştu ve Aydın Ahi'yi şehit eden, Başkale ilçemizde 15 Ağustos 2017 günü gerçekleştirilen silahlı eylemin failleri olduğu değerlendirilen ve bölgede eylem hazırlığı içerisinde olan PKK/KCK bölücü terör örgütü mensubu 4 teröristin, Gürpınar ilçemiz Çatakdibi Mahallesi Aşağıbeşparmak kırsalında bulunduğu, İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı unsurlarca tespit edilmiştir. Söz konusu terörist grup, 19 Ağustos 2017 günü saat 03.19'da Türk Hava Kuvvetlerimizce gerçekleştirilen hava harekâtı ile etkisiz hale getirilmiştir. Hava harekâtının ardından bölgede gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri neticesinde; 1 roketatar, 5 roketatar mühimmatı, 8 el bombası, 2 M-16 piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 16 dolu şarjör, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca, 1 araç telsizi, 1 kamera, 1 güneş paneli, para, bol miktarda örgütsel doküman ve mühimmat ele geçirilmiş olup, adli tahkikat sürdürülmektedir. Bölgemizde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terör örgütü ile mücadeleye yönelik çalışmalar kararlılıkla yürütülmektedir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber