Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 10:38 Yorum: 0

Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği

Van'da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Tuşba Kaymakamlığı ve Tuşba Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi.

Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği

Van'da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Tuşba Kaymakamlığı ve Tuşba Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Lokman Hekim Hayat ve Van Hastaneleri sponsorluğunda İskele Öğretmenevinde düzenlenen programa Van Valisi İbrahim Taşyapan ile Tuşba ilçesindeki öğretmenler katıldı. Burada konuşan Vali Taşyapan, her insanın hayatında örnek aldığı öğretmenler bulunduğunu belirterek, eğitim camiasının temel direğinin öğretmenler olduğunu kaydetti. Kaymakamlıklar, milli eğitim müdürlükleri ve idareciler dahil diğer bütün unsurların öğretmenlerin yardımcı unsurları olduğunu ifade eden Vali Taşyapan, çocuklarla yüz yüze olan ve onların geleceğini şekillendirenlerin öğretmenler olduğunu dile getirdi. Vali Taşyapan, "Öğretmenlerimiz ne kadar kaliteli olurlarsa, ne kadar kaliteli eğitim verirlerse ve bizler bu kaliteyi ne kadar muhafaza edip ileriye taşıyabilirsek, bunun sonuçlarını da o kadar kaliteli göreceğiz. Birçok genel geçer konuşmalarda "eğitim olmadıkça bu iş olmaz" gibi sloganvari konuşmalar yapılıyor. Aslında çok doğru ifade ediliyor, ama bunun içini doldurmamız lazım. Okullarımız ne kadar görkemli olursa olsun, içindeki öğretmenler kaliteli değilse, eğitim kalitesi de yükselmiyor. Ama okullarımız eski de olsa, öğretmenlerimiz kaliteli olduğu sürece oradan kaliteli çocuklar ve kaliteli eğitim alabiliriz" şeklinde konuştu.

Son dönemlerde güzel okullar inşa edildiğini anımsatan Taşyapan, kendi alanlarında uzman birçok öğretmenin de yüksek lisans ve doktora yaptıktan sonra göreve başladığını ifade ederek, "Eğitim kalitesinin artmasıyla ülke daha ileriye ve güzelliklere doğru hızla ilerleyecektir. Aramıza yeni katılan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Hakikaten Van güzel bir şehir, burada görev yapmak da güzel. Çocuklarımıza onları kendilerine örnek alması gereken birileri olarak tanıtırsak ve zihinlerine kazıtırsak, sizler için o kadar önemli güzellikler ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, "Metropol il olarak; 3 merkez ilçemiz de Öğretmenler Gününü kutlamak istedik. 3 gün boyunca sırasıyla Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerimizde Öğretmenler Günü kutlanacak. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Gününü kutluyorum" diye konuştu.

Aday öğretmen Cunnur Ayan ile öğretmen Mustafa Kamış'ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları sonrasında Vali İbrahim Taşyapan, Lokman Hekim Hayat ve Van Hastaneleri tarafından öğretmenler için özel hazırlanan kutlama pastasını kesti.

Tuşba Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan müzik topluluğunca verilen konser eşliğinde, akşam yemeği ile sona eren programa Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkan Vekili Mehmet Utku, öğretmenler ve aileleri katıldı.

Programda öğretmenleri yalnız bırakmayan Lokman Hekim Hayat ve Van Hastaneleri Müdürü Sezen Budak ise, eğitime ve öğretmenlere verdikleri önemi anlattı. Daha sonra Lokman Hekim Hayat ve Van Hastaneleri tarafından öğretmenlere özel hazırlanmış hediyeler için çekiliş yapılarak çeşitli hediyeler takdim edildi.

Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği

Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği

Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği

Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği

Van’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber