Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 29 Ekim 2014 - 22:33 Yorum: 0

Van'da 500 kişi kayıp çocuğu arıyor

Van'ın Gürpınar ilçesinde evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan aranıyor. Arama çalışmalarına jandarma, köy korucusu ve AFAD ekiplerinin de bulunduğu 500 kişi katılıyor.

Van'da 500 kişi kayıp çocuğu arıyor

Nehir Aslan'ın evlerinin önünde oynarken 14.00 sularında kaybolması üstüne ailesi ve komşuları çevrede arama yaptı lakin netice alınamadı. Bunun üzerine jandarma ekiplerinden katkı istendi.

Jandarma ekiplerinin de yaptığı aramalar neticesiz kalınca takviye ekip istendi. 

Olayı haber alan Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, mahalleye gelerek ekiplerden bilgi aldı.

Ardında Kırkgeçit Ortaokulu'nda kriz masası kuran Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama kurtarma faaliyetlerinin yaklaşık 50 benlik jandarma, 60 benlik geçici köy koruyucusu, 15 kişilik Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) bağlı arama kurtarma timi, mahalle sakinlerinin desteğiyle sürdürüldüğünü, faaliyetlerde 6 arama kurtarma eğitimi almış köpekten de yararlandıklarını belirtti.

Ayrıca acil hal için 6 benlik Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) hazırda bekletildiğini kaydeden Yılmaz, Aslan'ı edinebilmek için hepimizin elinden gelen çabayı gösterdiğini belirtti.

Baba Erkan Aslan, kızının evin önünde oynadığı sırada bir anda gözden kaybolduğunu, aramalara karşın bulunamadığını söyledi. Çok kaygılı olduklarını anlatım eden Aslan, 'Kızım sanki yer yarıldı içine girdi. Bizim tek korkumuz kaçırılmış olması. Kaybolduğu saatten bu güne kadar her yere baktık lakin halen bir netice alamadık. Olayı gören kimseyi bulamadık' dedi.

Olayı haber sektör etraf mahalle sakinleri de arama, kurtarma faaliyetlerine katıldı. Ekip araçlarının yanı dizi traktörlerle de çıkılması efor yerlere çıkan vatandaşlar, ellerindeki fenerlerle çevreyi denetim ediyor. Görevli ekiplerle takribî 500 bireyin katıldığı arama, kurtarma faaliyetleri bütün hızıyla devam ediyor. 

Muhabir: Özkan Bilgin, Tuncay Avcı

ETİKETLER: Vanda , 500 , kişi , kayıp , çocuğu , arıyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber