Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Eylül 2016 - 11:38 Yorum: 0

Van’da ağustos ayının zam şampiyonu şehirlerarası otobüs ücreti oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, Van'da ağustos ayının zam şampiyonunun şehirlerarası otobüs ücreti olduğunu söyledi.

Van’da ağustos ayının zam şampiyonu şehirlerarası otobüs ücreti oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, Van'da ağustos ayının zam şampiyonunun şehirlerarası otobüs ücreti olduğunu söyledi.

Van'ın ağustos ayı enflasyonuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özer Coşğun, Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 0,29 düşüş, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 8,05 oranında artış gösterdiğini söyledi. TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkâri) bölgesine ait TÜFE'de ise bir önceki aya göre yüzde 0,14'lük bir artış olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 7,50 oranında artış meydana geldiğini dile getiren Özer Coşğun, "Çekirdek enflasyon olarak tabir edilen özel kapsamlı TÜFE göstergelerinden, mevsimlik ürünlerin hariç olduğu A grubunda yıllık değişim yüzde 7,93; (gıda, alkollü-alkolsüz içecekler, tütün ürünleri ve altının hariç) olduğu I grubunda ise yıllık değişim yüzde 8,41 oldu. Ana harcama grupları itibariyle aylık olarak en yüksek artış ülke genelinde yüzde 3,44'lük oran ile alkollü içecekler ve tütün grubunda olurken, en fazla düşüş gösteren grup ise yüzde 4,69 ile giyim ve ayakkabı oldu. TRB2 bölgesinde ise ana harcama grupları itibariyle aylık en yüksek artış yüzde 3,60'lık oranla alkollü içecekler ve tütün grubunda, en çok düşüş ise yüzde 1,47'lik oranla gıda ve alkolsüz içecekler grubunda oldu" dedi.

"Van'da ağustos ayının zam şampiyonu şehirlerarası otobüs ücreti oldu"

Coşğun, madde bazlı değerlendirmede yurt genelinde spor müsabakalarına giriş ücretinin yüzde 18,77 ve özel üniversite ücretinin yüzde 8,91'lik oranlarla fiyatı en çok artan maddeler olduğunu belirterek, "Van ilinin de dâhil olduğu TRB2 bölgesinde ise şehirlerarası otobüs ücreti 9,13 ile en çok zamlanan ürün iken, onu yüzde 7,93 oranındaki artışla yumurta takip etti. Domates ise yüzde 16,48'lik bir oranda değer kaybederek ağustos ayında TRB2 bölgesinin fiyatı en çok düşen ürünü oldu. Türkiye genelinde de yüzde 19,38 oranında değer kaybeden taze fasulye en fazla ucuzlayan ürün oldu" diye konuştu.

Yurt İçi ÜFE'de bir önceki aya göre yüzde 0,08'lik bir artış gerçekleştiğini kaydeden Coşğun, "Bir önceki yılın aynı ayına göre ise 3,03 oranında artış oldu. Sektörel bazda aylık olarak elektrik ve gaz sektöründe yüzde 2,91 düşüş, imalat sanayi sektöründe yüzde 0,38 artış, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 1,53 düşüş ve su sektöründe ise yüzde 0,67 artış meydana geldi. Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık artış yüzde 0,67'lik oranla su temininde, en yüksek yıllık artış ise yüzde 8,74" lük oranla su temininde gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber