Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

Van'da banka çalışanlarının rehin alınması

Vali Taşyapan: "Güvenlik birimlerimiz, bizzat emniyet müdürümüz ve polislerimiz gayet güzel bir şekilde, yanlarında psikolog da bulundurarak irtibat kurdular. Hiçbir can kaybı olmaması için de elinden gelen sabrı ve gayreti gösterdiler"

Van'da banka çalışanlarının rehin alınması

VAN (AA) - Van Valisi İbrahim Taşyapan, kentte banka çalışanlarının rehin alınmasına ilişkin, "Güvenlik birimlerimiz, bizzat emniyet müdürümüz ve polislerimiz gayet güzel bir şekilde, yanlarında psikolog da bulundurarak irtibat kurdular. Hiçbir can kaybı olmaması için de elinden gelen sabrı ve gayreti gösterdiler" dedi.

Kent merkezindeki bir iş yerinin açılış törenine katılan Taşyapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erciş karayolundaki bir banka şubesinde dün yaşanan rehin alma olayının kimsenin burnunun bile kanamadan çözülmesinin kendileri için önemli olduğunu söyledi. 

Başarılı bir operasyon gerçekleştiren İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve ekibini tebrik eden Taşyapan, akşam saatlerinde silahlı olarak banka şubesine gelen Veysel Y'nin güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek, içerideki personeli rehin alıp bazı taleplerde bulunduğunu anımsattı.

Olayın başından sonuna kadar, güvenlik kuvvetlerinin sabırla üzerinde durarak, gerekli tedbirleri aldığını anlatan Taşyapan, "Arkasından eylemcinin kimliğinin tespiti için çalışmaları yaptık. Bu da iki-üç saat sürdü. Birtakım talepleri oldu. O taleplerini, içerideki rehinelerin sağlık durumlarını göz önünde tutarak karşılamaya çalıştık" diye konuştu.

Veysel Y'nin kimliğinin belirlenmesinin ardından değişik bağlantılarla irtibata geçerek, kendisini ikna etme yolunu kullandıklarını vurgulayan Taşyapan, şunları kaydetti:

"Birtakım problemleri olan Vanlı bir hemşehrimiz. Dolayısıyla eylemini biraz sürdürdü tabii, içerideki rehinlerin tamamı bankanın çalışanlarıydı. 10 kişi vardı içeride. Sonra bir kişiyi serbest bıraktı. Onun kanalıyla birtakım taleplerde bulundu. Onları yerine getirdik. Birtakım yerine getiremeyeceğimiz talepleri vardı. Onları kendisiyle konuşarak, en son gece saat 02.00'de bizzat emniyet müdürümüz kendisiyle irtibat kurarak, konuşarak ikna etmesi yoluyla eyleminden vazgeçti. Ne kendisi ne de bankada bulunan banka çalışanları hiçbir şekilde bir sorunla karşılaşmadı. Bir can kaybı, bir yaralanma olmadan eylemi sonuçlanmış oldu."

Vali Taşyapan, "Güvenlik birimlerimiz, bizzat emniyet müdürümüz ve polislerimiz gayet güzel bir şekilde yanlarında psikolog da bulundurarak irtibat kurdular. Hiçbir can kaybı olmaması için de elinden gelen sabrı ve gayreti gösterdiler. Olayın bundan sonraki kısmı adliyeyi ilgilendiriyor" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber