Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 13:08 Yorum: 0

Van’da Ebeler, Hemşireler Ve Anneler Günü Etkinliği

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü; ebeler, hemşireler ve anneler günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Van’da Ebeler, Hemşireler Ve Anneler Günü Etkinliği

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü; ebeler, hemşireler ve anneler günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Önder Can, Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçe sağlık müdürleri ve personeller katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, hemşireliğin ve ebeliğin tarihçesinin anlatılması ile devam etti. Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Büşra Tapan Soğanda, "Bu üç güzel günü birleştirerek Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu etkinliği kutlamak için hep birlikte buradayız. Annelik, ebelik ve hemşirelik tarihi insanlık tarihiyle eş, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi, beceri ve feraset ile yoğrulmuş birbirini tamamlayan kutsal bir meslektir. "Beşiği sallayan el dünyaya hükmeder" sözü gereğince annelerimize muhtaçlığımızı ve minnettarlığımızı bir kez daha idrak ediyoruz" dedi.

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren ise, Anneler Günü'nü kutlayarak, "Hepimizin dünyaya geldiğinde, ilk tanıştığı insan olan, ebe ve hemşirelerimizin değerini, bir kez daha hatırlamamız gereken bir haftadayız. İnsan sağlığına hizmet etmek onurlu bir görevdir. Sağlık, bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlarımızdandır. Ebe ve hemşirelik bu ihtiyaca cevap veren en kıymetli mesleklerden birisidir. Mesleğin temelinde sorgulamadan sunulan bir annelik şefkati vardır. Ebe ve hemşirelerimiz mesleğini sevgi, saygı ve özveriyle yerine getirmektedirler" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından "Yılın Annesi" ödülü, İpekyolu Toplum Sağlığı Merkezi'nde yıllardır emek veren ve 15 yaşındaki engelli kızına bakan emektar Hemşire Perihan Üleş'e verildi. "Yılın Ebesi" ödülü ise 2005 yılından beri Van'da hizmet veren ebe Sıddıka Özlem Merç'e verildi. "Yılın Hemşiresi" ödülü de Gürpınar ilçesinde 2001 yılından bu yana hizmet veren hemşire Ayşe Dal'a verildi.

Ödüllerin ardından il genelinde düzenlenen "Sağlık ve Yaşam" temalı fotoğraf yarışmasında ilk üçe giren Adem Yılboğa, Eda Turan Sarıboğa ve Dr. Zübeyde Kul'a ödülleri Vali Yardımcısı Önder Can tarafından verdi.

Program sonunda yarışmaya giren fotoğrafların sergilendiği stant gezildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber