Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Van'da ekoloji toplantısı

VAN (AA) - Van'da Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları (ÇEHAV) ile Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ekoloji toplantısı başladı.Gün boyu sürecek olan toplantıda "Su hakkı, HES'ler...

Van'da ekoloji toplantısı

VAN (AA) - Van'da Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları (ÇEHAV) ile Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ekoloji toplantısı başladı.

Gün boyu sürecek olan toplantıda "Su hakkı, HES'ler ve mücadele pratikleri", "Kıyı sahil şeridi ve sulak alanların korunması", "Van'ın mevcut çevre sorunları çerçevesinde ekoloji mücadelesi nasıl ortaklaştırılabilir" konuları tartışılacak.

Nuda Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Van Ekoloji Komisyonu Üyesi Fatih Şahin, Diyarbakır'da düzenlenen toplantılarda Van'ın ekolojik pilot kent olarak kabul edildiğini söyleyerek, yaptıkları bu toplantıyla kent ve çevre talanının önüne geçmek istediklerini belirtti.

HES, baraj ve çevre talanına karşı nasıl bir mücadele ortaya konulması gerektiğini tartışacaklarını aktaran Şahin, ekoloji toplum paradigmasını hayata geçirmek için herkesi mücadele etmeye çağırdı.

Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları çalışmaları hakkında bilgiler veren Deniz Gedik, 2009 yılında kurulan bir hareket olduklarını ve Türkiye'deki HES ve diğer davalarla ilgilendiklerini söyledi.

Van'da toplantı yapma amaçlarının coğrafyanın büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu çok sayıda hidroelektrik santral ve ocaklar yapıldığını ve çevre katliamlarıyla karşı karşıya olduklarını iddia etti.

Konuşmaların ardından İstanbul Barosu avukatlarından Deniz Gedik, Olguner Olgun ve Alptekin Ocak ile Ankara Barosu'ndan Emre Baturay Altınok, "Su hakkı, HES'ler ve mücadele pratikleri" konusunda sunum yaptı.

 Toplantıya DBP İl Eş Başkanı Miraz Çalli, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy, Van Barosu Başkanı Murat Timur, belediye başkanları, STK temsilcileri, avukatlar ve mahalle meclisleri katıldı.

Toplantının ilk oturumu soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

ETİKETLER:  Van , Ekoloji , Toplantısı , Çevre , HES
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber