Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Ekim 2016 - 16:13 Yorum: 0

Van’da Esnaf ve Sanatkârları Bilgilendirme Toplantısı

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, 15 Temmuz darbe kalkışmasında esnaf ve sanatkarın gece demokrasi nöbetlerinde, gündüz ise dükkanlarını...

Van’da Esnaf ve Sanatkârları Bilgilendirme Toplantısı

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, 15 Temmuz darbe kalkışmasında esnaf ve sanatkarın gece demokrasi nöbetlerinde, gündüz ise dükkanlarını açarak ekonomi çarklarının dönmesini sağladıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Elite World Van Hotel'de düzenlenen "Esnaf ve Sanatkârları Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıda konuşan Çiftci, Kürtlerin hak ve hukukunu savunduklarını iddia edenlerin bizzat Kürtlerin esnaf ve iş adamlarını zora soktuğunu ve o şehirlerin direkt ekonomisini yok etme yönünde çalışmalar yaptığını söyledi. Çiftci, "Bunların hiçbirisini kabul etmek mümkün değildir. Bunu çok iyi bilmeliler ki bugüne kadar devletimiz ve hükümetimiz bu konuda hiçbir şekilde geri adım atmamıştır. Bundan sonraki süreçte de inşallah yapılacak olan çalışmalarda ülkemizin her noktasında olduğu gibi Doğu ve Güneydoğuda, Allah nasip ederse Van ilimizde de huzur ve güven ortamı tam anlamıyla tesis edilecek ve yeni yapılacak yatırımlarla da ilimiz gelişip büyümeye devam edecektir" dedi.

"5. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile gerçekleşecek"

Kasım ayında yapılacak olan 5. Esnaf ve Sanatkarlar Şurasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağını belirten Çiftci; "Bu yılın kasım ayında 5. şura çalışmalarımızı da gerçekleştireceğiz. Halihazırda ön çalışmalar yapılmaktadır. Kasım ayında gerçekleştireceğimiz 5. Esnaf ve Sanatkârlar Şurasına inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile gerçekleşecek ve orada birçok sorunun çözümü noktasında da adımlar atılacaktır" ifadelerini kullandı.

"Esnaf ve sanatkarımız vatanına sahip çıkmıştır"

15 Temmuz darbe kalkışmasında esnaf ve sanatkarın gece demokrasi nöbetlerinde, gündüz ise dükkanlarını açarak ekonominin çarklarının dönmesini sağladıklarını ifade eden Çiftci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Esnaflarımız o gün sokak ve caddelere çıkarak istiklale, cumhuriyete ve geleceğine ve geleceklerine sahip çıktılar. Gündüz de gidip iş yerlerini açarak ekonominin çarklarının dönmesine katkı sundular. İşte biz esnaflığı böyle görmekteyiz. O gün Van halkı da tüm esnafıyla ve halkıyla caddelerdeydi."

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan "Kalkınma Hamlesi'ne de değinen Çiftci, bölgede yapılan yatırımları anlatarak, Van'ın da cazibe merkezleri arasında yer aldığını ve 46 yıllık rüyası olan Kapıköy Sınır Kapısının modernizasyon çalışmalarının tamamlanarak 15 ay sonra açılışının yapılacağını söyledi.

"Esnafımız toplumumun dert ortağıdır"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, istişare ve bilgilendirme toplantısının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Esnafımız, toplumumuzdaki dertleri bilen, o dertlere kendi çapında çözüm üreten insanlarımızdır. Günümüzde büyük gelişmeler var. Esnaflarımıza tanınan imkânlar, gerek internet üzerinden, gerek web siteleri üzerinden, gerekse başka yollarla bilgilendiriliyor. Ancak, yüz yüze bilgilendirmelerin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü araya insan unsuru giriyor. İstişare, insandan insana yapılabildiği için bu toplantıların bizzat katılımla yapılmış olması önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Esnafla ilişkili kurumların bu tip toplantıları zaman zaman yaptığını hatırlatan Vali Taşyapan, "Esnaflarımıza devletimiz tarafından çeşitli imkânlar sunulmaktadır. Bu imkânlar bazen basit bir duyuru eksikliğinden dolayı faydaya sunulamamakta, önemli destekler yerine ulaşamamaktadır. Eksiklikleri bizler de gerekli mercilerle yaptığımız toplantılarda ilgililere iletiyoruz. Talepler uygun yolla, uygun lisanla yerine ulaştırılırsa mutlaka çözüme kavuşacaktır" diye konuştu.

Küçük sanayi sitelerinin, esnaf için önemli olduğunun altını çizen Vali Taşyapan, buraların gelişmesi için her türlü gayreti gösterdiklerini belirterek, bu sanatların burada bitmesi durumunda bazı ustalara gelecekte ihtiyaç olduğu halde bulunamayacağını aktardı.

Toplantı; Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı uzmanlarının sunumlarıyla devam etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber