Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Ağustos 2016 - 17:18 Yorum: 0

Van’da iş yeri açılışı

Van merkez İpekyolu ilçesinde The Rest Cafe, düzenlenen törenle halkın hizmetine açıldı.

Van’da iş yeri açılışı

Van merkez İpekyolu ilçesinde The Rest Cafe, düzenlenen törenle halkın hizmetine açıldı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde iki ortak tarafından kurulan ve 22 kişinin istihdam edildiği kafenin açılışına Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kurdele kesiminin ardından bir açıklamada bulunan The Rest Cafe ortaklarından Faruk Biner, 18 yıldır farklı işletmelerde aşçı olarak çalıştığını belirterek, artık kendi işinde çalışmanın zamanı geldiğini söyledi. Aşçılığın aşkla sevgi ile yapılması gerektiğinin altını çizen Biner, "Çocukluğumdan beri çalışıyorum. Bu da bir sevgidir, aşktır. Herkes aşçılık yapamaz. Basamak basamak ilerlemeniz gerekiyor. İstanbul'da 18 ay bulaşıkçılık, bir buçuk yıl çıraklık yaptıktan sonra 2 yıl aşçı olarak çalıştım. Ardından mutfak şef yardımcısı oldum ve kazandığım özgüvenle profesyonelliği düşündüm" dedi.

Ustalarından öğrendiklerini insanlara anlattığını ve yeni açtığı işletmesinde eğittiği insanların çalıştığını ifade eden Biner, "Şu an eski çıraklarım mutfağımda usta olarak çalışıyor. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nden mezun, diplomalı usta çalışıyor. Deneyimli ustalarımızla hizmet veriyoruz. Bunun yanında yine bu mesleğe gönül vermiş arkadaşlarımız da var. İyi bir ekip kurduk ve Van'a ciddi bir yatırım yaptık. İlimize güzel bir mekan kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Van'da marka olduktan sonra farklı illerde şube açmayı hedeflediklerini anlatan Biner, "İngilizce'de "dinlenmek, mola vermek" anlamına gelen The Rest Cafe, Van için güzel ve kaliteli bir mekan olacak. Geleceğin markası olabilmek için çok kişiyle fikir alışverişinde bulunduk. İlk etapta Hakkari, ardından Ağrı, Doğubayazıt ve çevre illere açılacağız. Sonrasında ise aynı konseptle Türkiye geneline yayılmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaliteli gıdalardan elde edilen yiyecek çeşitlerini müşterilere ikram ettiklerini de sözlerine ekleyen Biner, "Hep marka ürünleri tercih ediyoruz. Asla merdiven altı ürünlerini veya hazır hiçbir ürün kullanmıyoruz. Kendi hazırladığımız sosları müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Kaliteden ödün vermeden müşterilerimizin damak tadına hitap ediyoruz. The Rest Cafe'nin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber