Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Ekim 2014 - 18:48 Yorum: 0

Van'da izinsiz gösteri

Van'da TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Irak ve Suriye Tezkeresi'ni bahane eden grup, polise ses bombası, havai fişek, taş ve cam şişelerle saldırdı, bayram için açılan tezgahları ateşe verdi

Van'da izinsiz gösteri

VAN (AA) - Van'da TBMM Genel Kurulu'nda Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık tezkeresini bahane eden grup, polise ses bombası, havai fişek, taş ve cam şişelerle saldırdı, bayram için açılan tezgahları ateşe verdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanlığı tarafından organize edilen gösteri, grupların Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Musa Anter Parkı'na gelmesiyle başladı.

TBMM'deki Irak ve Suriye tezkeresini bahane ederek AK Parti İl Başkanlığına yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine gruptakiler polise ses bombası, havai fişek, taş ve şişelerle saldırdı. Tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edilen grup ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Bayram alışverişi için Bahçivan Mahallesi'ndeki ara sokaklara açılan seyyar tezgahlara saldıran göstericiler, tezgahları üzerilerindeki ürünlerle yaktı. Ara sokaklara dağılan göstericelere polisin müdahalesi devam ediyor.

Olaylarda polis ve göstericilerden yarananların olduğu ve bazı göstericilerin gözaltına alındığı bildirildi. Olayların devam etmesi üzerine ara sokaklarda bulunan esnaflar kepenk kapattı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber