Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Temmuz 2014 - 22:28 Yorum: 0

Van'da Kadir Gecesi

Vanlılar, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen gecede camileri doldurdu

Van'da Kadir Gecesi

VAN (AA) - Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen gece Van'da idrak edildi.

Kadir Gecesi dolayısıyla iftarın ardından camilere akın eden çok sayıda Vanlı, teravih namazını kılıp Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi.

Hz. Muhammed'e ait Sakal-ı Şerif de gece dolayısıyla Merkez Ulu Camide vatandaşların ziyaretine açıldı. Kent merkezi ile bağlı ilçelerden gelen vatandaşlar, teravih namazının ardından cami imamı tarafından kutu içerisinde getirilen Sakal-ı Şerif'i görme imkanı elde etti.

Sakal-ı Şerif'i görmek için birbiriyle yarışan vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. Sakal-ı Şerif'i görerek, salavat ve tekbir getiren bazı vatandaşların sevinç gözyaşları döktükleri görüldü.

Sakal-ı Şerif'i daha yakından görebilmek için uğraşan vatandaşlar, kısa süreli izdihama yol açtı. Sakal-ı Şerif'i ziyarete gelenler, böyle güzel bir gecede Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'ini görmek için geldiklerini belirterek, Van'a bağlı ilçeye bağlı bütün köy ve beldelerden binlerce vatandaşın camilere akın ettiğini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber