Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Ağustos 2016 - 14:03 Yorum: 0

Van’da KPSS başvuruları sürüyor

Van'da başvuruların yapıldığı üç noktadan biri olan İpekyolu Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin önünde başvuru için uzun kuyruklar oluştu.

Van’da KPSS başvuruları sürüyor

önlisans başvuruları devam ediyor.

Van'da başvuruların yapıldığı üç noktadan biri olan İpekyolu Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin önünde başvuru için uzun kuyruklar oluştu. Daha önce özellikle FETÖ yandaşları tarafından sınavlara bir şekilde hile karıştırıldığını ifade eden vatandaşlar, bu sefer gönül rahatlığıyla sınava gireceklerini belittiler. Sınava 5. defa gireceğini söyleyen 48 yaşındaki Abdulbari Toktaş, "Bu sınava 5. girişimdir. Daha önce kazanamadım, bu sefer umutluyum. Allah nasip ederse kazanırım. 48 yaşındayım. Lise mezunuyum inşaat işlerinden çalışıyorum" dedi.

"2010 KPSS'ye girdim ama kazanamadım"

2010 yılında KPSS ortaöğretim-önlisans sınavına girdiğini ifade eden Adem Söke, "Daha önce 2010 yılında KPSS'ye girdim. O dönemde biliyorsunuz adamı olan bir yerlere yerleşebiliyordu. Bizler orta derecede puan almamıza rağmen bir yere yerleşemedik. Şu anda boştayım. İnşallah bu sefer umutluyuz. Hak eden kazansın. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Sonuç ne olur bilemiyoruz sonuna kadar çalışıp gireceğiz" şeklinde konuştu.

İlk defa sınava gireceğini ifade eden Kadir Ateş ise, "İlk defa KPSS ortaöğretim-önlisans sınavına gireceğim. Bence kimsenin hakkına girilmemeli. Kul hakkıyla bir yere varılmaz, hak eden kazansın. Umut ve heyecanla sınavı bekleyeceğiz" diye konuştu.

"İl genelinde üç noktada başvurular alınıyor"

Yoğun bir başvuru olduğu gözlenen okulda, başvurusunu gerçekleştiren vatandaşlar anlaşmalı bankalara 55 TL yatırarak kayıt işlemlerini tamamlıyor. İl genelinde ise Atatürk Anadolu Lisesi, YYÜ ÖSYM Bürosu ile Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başvuruların yapıldığı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber