Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Eylül 2014 - 11:08 Yorum: 0

Van'da kuduz şüphesi

Tuşba ilçesinde, iki büyükbaş hayvanın ölümü üzerine yapılan incelemede, hayvanlardan alınan numuneler kuduz şüphesiyle laboratuvara gönderildi

Van'da kuduz şüphesi

VAN (AA) - Tuşba ilçesinde, iki büyükbaş hayvanın ölümü üzerine yapılan incelemede, hayvanlardan alınan numuneler kuduz şüphesiyle laboratuvara gönderildi.

Şemsibey Mahallesi'nda yaşayan ve besicilikle uğraşan Mehmet Koç, ahırında bulunan iki büyükbaş hayvanı, hareketlerinin değişmesi ve huysuzlanmaları üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine götürdü.

Burada yapılan kontrollerinin ardından kuduz şüphesiyle farklı bir ahıra bırakılan iki hayvan, kısa süre sonra öldü. Koç, hayvanların ani ölümü üzerine konuyu Tuşba Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bildirdi.

Bunun üzerine mahalleye giden veteriner hekimleri, ölen hayvanlardan aldıkları numuneleri Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü Laboratuvarına gönderdi.

Belediyeye ait kamyona bırakılan hayvanların leşleri ise belediye ekipleri tarafından kırsal bir alana gömüldü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Salih Şirazi, laboratuvarda yapılacak incelemenin ardından hayvanların kuduz olup olmadığının belirleneceğini bildirdi.

Kuduz mikrobuna rastlanıldığı takdirde söz konusu bölgenin karantinaya alınacağını vurgulayan Şirazi, gerekli çalışmanın yapılması için laboratuvar sonucunu beklediklerini ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber