Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 13 Mart 2015 - 10:28 Yorum: 0

Van'da kültür sanat

VDT'de bu hafta, "İntiharın Genel Provası" ve "Kurbağa Prens" adlı oyunlar sahnelenecek

Van'da kültür sanat

VAN (AA) - Van Devlet Tiyatrosu (VDT), "İntiharın Genel Provası" ve "Kurbağa Prens" adlı oyunları tiyatroseverlerle​ buluşturacak.

Sırp oyun yazarı Dusan Kovacevic'in yazdığı ve Bilge Emin'in çevirisini yaptığı "İntiharın Genel Provası" adlı oyunu, Nurullah Tuncer yönetiyor.

Dekor ve giysi tasarımını Esra Selah'ın, ışık tasarımını İlhan Orhan'ın üstlendiği oyunda, Demet Boci, Çiğdem Aydın, Zeynep Mataracı, Zeynep Yalçın, Gül Urgan, Tolga Gülcüler, Didem Gerçek ve Kenan Önsever rol alıyor.

Mutsuz ve borçları yüzünden her şeyini yitirmiş bir kadının Tuna Nehri üzerindeki bir köprüde intihara kalkışması ve başkaları tarafından engellenmesinin anlatıldığı oyun, bugün 19.30, cumartesi günü 13.30 ve 19.30'da Ertuğrul Günay Sanat Çadırı'nda sahnelenecek.

Ayrıca Grimm Kardeşler'in yazdığı Zeynep Mataracı tarafından oyunlaştırılan ve yönetilen "Kurbağa Prens" adlı çocuk oyununda Edip Kamacı, Özge Arslan, Batuhan Yalçın, Didem Gerçek, Kenan Önsever, Nedim Salman ve Özgür Alan rol alıyor.

Dekor tasarımını Hakan Dündar'ın, giysi tasarımını Ceren Karahan'ın, ışık tasarımını İlhan Orhan'ın yaptığı oyunda "Kurbağa Prens" masalı canlandırılıyor.

Oyun, 15 Mart Pazar ve 18 Mart Çarşamba günleri 13.30'da sahnelenecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber