Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 27 Mart 2015 - 10:18 Yorum: 0

Van'da kültür sanat

VDT'de bu hafta "İki Kalas Bir Heves" ve "Kurbağa Prens" adlı oyunlar tiyatroseverlerle buluşacak

Van'da kültür sanat

VAN (AA) - Van Devlet Tiyatrosu (VDT), "İki Kalas Bir Heves" ve "Kurbağa Prens" adlı oyunları sahneleyecek.

Erhan Gökgücü'ün yazdığı "İki Kalas ve Bir Heves" adlı oyunu Burak Karaman yönetiyor. Dekor ve giysi tasarımını Akın Tezer Tunalı'nın, ışık tasarımını İlhan Orhan'ın üstlendiği oyunda, Emin Görsoy, Abdulselam Çok, Özgür Titiz, Nedim Salman, Kenan Önsever, Havva Didem Gerçek, Tolga Gülcüler, Batuhan Yalçın ve Demet Boci rol alıyor.

Abdülhamit döneminde orta direk bir tiyatronun oyuncusu Hamdi Efendi'nin, oyun esnasında tiyatroyu terk etmesi üzerine Şehzade Camii avlusunda bıçakçılıkla uğraşan Abdürrezzak Efendi'nin sahneye çıkarılışı ve dönemin kaosu içerisinde gelişen gülünç durumların danslı, müzikli hikayesinin anlatıldığı oyun, bugün 19.30, cumartesi 13.30 ve 19.30'da Van Valiliği Sanat Çadırı'nda sahnelenecek.

Grimm Kardeşler tarafından yazılan ve Zeynep Mataracı'nın sahneye uyarladığı "Kurbağa Prens" adlı çocuk oyunu da pazar günü 13.30'da küçük izleyicilerle buluşacak.

Edip Kamacı, Özge Arslan, Batuhan Yalçın, Didem Gerçek, Kenan Önsever, Nedim Salman, Özgür Alan'ın rol aldığı oyunun dekor tasarımını Hakan Dündar, giysi tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını ise İlhan Orhan yapıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber