Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Eylül 2016 - 19:33 Yorum: 0

Van’da ’Milletin yazdığı destan “Beşyol okçular” dergi oldu

Türkiye'de 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Van'da sokağa çıkan ve 27 gün boyunca halkın direniş günlüğünü tutan gazeteci...

Van’da ’Milletin yazdığı destan “Beşyol okçular” dergi oldu

Türkiye'de 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Van'da sokağa çıkan ve 27 gün boyunca halkın direniş günlüğünü tutan gazeteci Suat Baran, çektiği fotoğrafları ve tuttuğu notları dergide buluşturdu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz günü gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da bu darbeyi geri püskürtmek için sokaklara dökülen Vanlıların nabzını 27 gün boyunca tutan gazeteci Suat Baran, bu bilgilerini dergiye dönüştürerek yayınladı. Demokrasi nöbetlerinde Van'ın üzerine düşen görevi layıkı ile yerine getirdiğine değinen Baran, insanların siyasetçiler gibi sahnede konuşmalarının mümkün olmadığını ve bu yüzden onların sesi olmaya çalıştıklarını vurguladı. "Beşyol okçular" sloganıyla meydanlarda ilk günden son güne kadar olanları dergide topladıklarını ifade eden Baran, "Yetişkinlerin duygularını yazmaları, çocukların ise içlerinden geleni çizmelerini sağladık. Ortaya bu hatıra defterleri çıktı. Bunlar tarihe ışık tutacak yazılardır. Bunlarda insanların gerçek hissiyatları vardır. Bu gerçek hissiyatlarıdır. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz, Türkiye için çok önemli bir kırılma noktasıdır. Ayrıca önemli bir dönemin başlangıç noktasıdır da. Millet, memleketine, vatanına, bayrağına, devletine sahip çıktı. Bu açıdan kitap haline getirmemizin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu defterlerde önemli duygular var" dedi.

Bazı vatandaşların, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatan Baran, "Rabbimin izniyle Türkiye'yi hiç kimsenin bölemeyeceğini anladım. Bu milletten Allah razı olsun. Şehitlerimiz haklarınızı helal eder inşallah" şeklinde konuştu.

Van’da ’Milletin yazdığı destan “Beşyol okçular” dergi oldu

Van’da ’Milletin yazdığı destan “Beşyol okçular” dergi oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber