Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 17:24 Yorum: 0

Van’da peyzaj projesi kapanış toplantısı

Van'da TÜBİTAK, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından...

Van’da peyzaj projesi kapanış toplantısı

Van'da TÜBİTAK, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından yürütülen "Peyzaj Hizmetlerinin Sosyo-Kültürel Değerlendirmesinin Peyzaj Planlamadaki Rolü: Bendimahi Deltası Örneği" projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Double Tree by Hilton Otel'de yapılan projenin kapanış toplantısında bilgi veren Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Emel Baylan, Bendimahi Deltasında gerçekleştirdikleri proje ile yapılacak olan peyzaj çalışmalarında halkın geçmiş deneyimlerinden faydalanılmasını hedeflediklerini söyledi. Nisan ayından bu yana devam eden ve TÜBİTAK tarafından mali olarak destelenen projenin kapanış toplantısını yaptıklarını belirten Baylan, "Peyzaj Hizmetlerinin Sosyo-Kültürel Değerlendirilmesinin Bendimahi Deltası Örneği'nde çalıştığımız projemizin kapanış toplantısını yapıyoruz. Toplantıda proje sonuçları ve proje ile ortaya koyduğumuz çalışmaları yerel öğelerle ve orada yaşayan halkla paylaşıyoruz. Çünkü projemizin sonuçlarını biz yerel halktan edindiğimiz bilgilerle ortaya çıkarttık. Projenin amacı; oradaki insanların yaşadıkları doğadan ve kültürel alanlardan nasıl yararlanıyorlar. Bu bilgilerin elde edilerek alanın yönetim planlaması kapsamında bu bilgilerin kullanılmasını umuyoruz. Dolayısıyla halkın görüşleri, alanın yönetimi planlarına dahil edilmiş oluyor. Böylece katılımcı planlama sürecinin Bendimahi kapsamında yaşanmasını hedefledik" dedi.

İki gün sürecek olan kapanış toplantısında katılımcılara proje ile elde edilen veriler sunulacağı belirtildi.

Van’da peyzaj projesi kapanış toplantısı

Van’da peyzaj projesi kapanış toplantısı

Van’da peyzaj projesi kapanış toplantısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber