Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Ekim 2014 - 12:13 Yorum: 0

Van'da tekstil ve seramik atölyesi açıldı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan tekstil ve seramik atölyelerinin açılışı yapıldı

Van'da tekstil ve seramik atölyesi açıldı

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi tarafından kurulan tekstil ve seramik atölyelerinin açılışı yapıldı.

Rojin Kadın Yaşam Merkezi ve Pro Humanitate Derneği tarafından başlatılan "Sara Van Kadın Eğitim Merkezi, Tekstil ve Seramik Atölyesi" projesi kapsamında atölyelerin açılışı gerçekleşti.

Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi'nde düzenlenen açılış programına Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bekir Kaya ile ilçe belediye başkanları katıldı. 

Tekstil ve seramik atölyesine ilişkin bilgi veren proje koordinatörü Figen Üzen, atölyelerde çalışan kadın kursiyerlerin 3 yıl boyunca eğitim göreceklerini söyledi. 

320 kadın kursiyerin eğitime başlayacağını ifade eden Üzen, "Kadın kursiyerler bu eğitimlerle birlikte finanse de edilecek. Yani verdikleri eğitimler karşılığı belli ücretler alacaklar. Şu an projemiz 2 atölyeden oluşuyor, bu atölyelerin başında da eğitmenlerimiz olacak. Kadınlarımız için oldukça yararlı bir proje olacak. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sonra atölyelerin açılış kurdelesini keserek "hayırlı olsun" dileklerini ileten belediye başkanları, yapılan çalışmaları inceleyerek eğitmenlerden bilgi aldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber