Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 19 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Van'daki Bayram Oteli davası

Van'da 2011 yılında yaşanan depremde yıkılan Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram'ın yargılandığı davaya devam edildi

Van'daki Bayram Oteli davası

VAN (AA) - Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin, "eylemin ağırlığı ve ölen kişi sayısının fazlalığı" nedeniyle hakkında verilen 11 yıl 1 ay 10 günlük hapis cezasını bozduğu Bayram Oteli sahibi Tevfik Bayram, üçüncü kez hakim karşısına çıktı. 

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Tevfik Bayram telekonferans yöntemiyle katıldı. Bayram'ın, "cezaevinde kalmasına engel bir sağlık sorununun bulunmadığı" yönünde adli tıp kurumunca hazırlanan raporun okunup dosyaya bırakıldığı duruşmada, AFAD tarafından hazırlanan hasar tespit tutanağının aslının talep edilmesine rağmen mahkemeye sunulmadığı belirtildi. 

Raporların okunmasının ardından söz alan müşteki ailelerin avukatlarından Murat Kemal Gündüz, Yargıtay'ın bozma kararında sanık hakkındaki sorumlulukları açıkça belirttiğini anımsatarak, mahkeme heyetine sunulan AFAD raporuyla farklı bir durum yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

Bozma kararında sorumlulukların ortaya konulduğunu ve hasar tespitinin bununla ilgisinin olmadığını vurgulayan Gündüz, önceki duruşmada talep edilmesine rağmen AFAD tarafından belgenin gönderilmemesinin mahkemeyi oyalamaya yönelik bir tutum olduğunu, bu nedenle de ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulması gerektiğini bildirdi.

Müşteki vekillerinin savunması sonrası telekonferans yöntemiyle söz verilen sanık Bayram, kendisine ve ailesine bir tebligat yapılmadığını, kaçma gibi bir durumun da söz konusu olmadığını belirterek, tahliyesini talep etti. 

Sanık avukatlarından Tahsin Saydan ise mahkemeye sundukları belgede, otelle birlikte 21 daire ve çevresindeki iş yerlerinin de kontrol edildiğine dair bilgiler bulunduğunu kaydederek, "Bozma kararında ön hasar tespiti çalışmasının yapılmadığı belirtiliyor ama yapılmış. Demek ki bu durum gözönünde bulundurulduğunda durum değişebilecektir. Müvekkilimin adaletten kaçma gibi bir durumu söz konusu değildir. Ancak depremin ve toplumsal baskının yarattığı korku nedeniyle kaçmıştır. Sağlık durumu iyi değildir ve bu nedenle mahkemenin takdir edeceği şekilde tahliyesini talep ediyoruz" diye konuştu. 

Diğer sanık avukatları da uzun süredir cezaevinde bulunan Bayram'ın tutukluluğun bir cezalandırma yöntemine dönüştüğünü, bu nedenle tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

Mahkeme heyeti, önceki duruşmada AFAD'dan talep edilen belgenin aslının yeniden istenmesine, gönderilmemesi durumunda ilgili görevliler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı şerhinin müzekkerede belirtilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber