Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”
Sami Er
Güncel 07 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

Van'daki MERS şüphesi

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Alhan:

Van'daki MERS şüphesi

VAN (AA) - Umre'den döndükleri belirtilen 2'si kadın 3 kişinin MERS hastalığı şüphesiyle gözlem altına alındığını bildiren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Cafer Alhan, "Hastalarımızın tetkikleri yapıldı, tedavilerine başlandı. Sonuçların da yaklaşık bir hafta içerisinde çıkmasını bekliyoruz. Bu süre zarfında hastalarımız gözlem altında tutulacak" dedi.

Alhan, beraberinde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Remzi Toprak ile Umre ziyaretinden dönen 2'si kadın 3 kişinin gözlem altına alınmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Hastaların, dün üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetlerinin artması ve yurtdışından yeni gelmeleri üzerine kentteki özel bir hastane ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne başvurduğunu hatırlatan Alhan, hastaların bu nedenle hastanelerine sevk edildiğini söyledi.

Alhan, hastaların Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Toprak tarafından değerlendirildiğini ve yurtdışı durumlarının olması nedeniyle enfeksiyon hastalıkları bölümünde gözlem altına alındığını aktararak, şöyle devam etti:

"Tanı konulmuş herhangi bir MERS virüsü pozitif hastalığı henüz tespit edilmemiştir ancak hastalarımızın sadece üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları mevcuttur ve yakın zamanda yurtdışından geliş öyküleri nedeniyle biz gözlem altına aldık. Hastalarımızın tetkikleri yapıldı, tedavilerine başlandı. Şu anda sonuçları bekliyoruz. Sonuçların da yaklaşık bir hafta içerisinde çıkmasını bekliyoruz. Bu süre zarfında hastalarımız gözlem altında tutulacak. Hastalarımızın genel durumları iyi. Yoğun bakım gerektirecek durumları yok."

Hastalardan birinin Umre'ye gitmeden önce de üst solunum şikayetinin bulunduğunu, Umre'den döndükten sonra da rahatsızlığının devam etmesi üzerine hastaneye başvurduğunu belirten Alhan, gelişen şüphe nedeniyle hastanelerinde hizmette herhangi bir aksaklık yaşanmadığını, hastalar için ayrı bir servisin düzenlendiğini vurguladı.

Gerekli tüm tedbirlerin alındığını da belirten Alhan, Ebola virüsü iddiasının asılsız olduğunu, bahse konu virüs belirtilerinin hastalarda mevcut olmadığını ve daha önceden de benzer şikayetlerde her iki virüse rastlanmadığını sözlerine ekledi.

Hastaların tedavi ve tetkiklerini yürüten Dr. Toprak ise üç ay önceki bir salgında da yaklaşık 10 kişinin kendilerine başvurduğunu, bugüne kadar tedavi gören 16 hastada da pozitif bulgulara rastlanmadığını kaydetti.

Hastaları olabilecek bir toplumsal salgının önüne geçebilmek için gözlem altına aldıklarını anlatan Toprak, sonuçların ellerine ulaşmasına kadar alınan tedbirlerin sürdürüleceğini bildirdi.

Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı MERS, ilk kez Suudi Arabistan'da Eylül 2012'de ortaya çıktı. MERS vakaları ve hastalık nedeniyle yaşanan ölümlerin çoğu da bu ülkede kaydediliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber