Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Ekim 2014 - 20:28 Yorum: 0

Van'daki silahlı saldırı

Tuşba ilçesinde, Mehmet Latif Şener'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 4 kişiden ikisi tutuklandı

Van'daki silahlı saldırı

VAN (AA) - Tuşba ilçesinde, Mehmet Latif Şener'in evine gittiği sırada silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 4 kişiden ikisi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yalı Mahallesi'nde Şener'in, terör amaçlı gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi üzerine yapılan istihbarat çalışmalar sonucu, saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen H.K ve M.C'nin, yanlarında bulunan M.B. ve Ö.K. ile gözaltına alındıkları ifade edildi.

Zanlıların Şener'i tabanca ile öldürdüklerini itiraf ettiklerinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şahıslar, eylemi terör örgütü PKK'nın talimatı ile gerçekleştirdiklerini ifadelerinde belirtmişlerdir. Söz konusu şahısların gösterdiği yerlerde 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 Uzi marka makineli tabanca, terör eyleminde kullanıldığı tespit edilen 9 milimetre çapında 1 tabanca, bu silahlara ait 9 şarjör ile 233 fişek ve 1 boş kovan ele geçirilmiştir."

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan H.K. ve M.C. tutuklandı, M.B. ve Ö.K. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber