Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Ağustos 2014 - 14:53 Yorum: 0

Van'daki terörist saldırı

Saray ilçesindeki saldırıda şehit olan Teğmen Emre As'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Zile ilçesinde toprağa verildi

Van'daki terörist saldırı

TOKAT (AA) - Van'ın Saray ilçesinde pusu kuran teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Teğmen Emre As'ın (23) cenazesi, memleketi Tokat'ın Zile ilçesinde toprağa verildi.

Şehit As'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Zile Devlet Hastanesi morgundan alınarak baba evine getirildi.

Cenaze, helallik alınmasının ardından askeri törenin yapılacağı Hükümet Konağı önündeki alana götürüldü.

Şehidin annesi Melahat As, oğlunun fotoğrafını öptü, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne As'ı bir kadın astsubay, teskin etmeye çalıştı. 

Törende şehidin öz geçmişi okundu. Cenaze, Tokat Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, kortej eşliğinde götürüldüğü Asri Mezarlıkta bulunan şehitlikte toprağa verildi.

Öte yandan, askerler tarafından cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında bazı vatandaşlar tabutu taşımak istedi. Bu sırada kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis, araya girerek vatandaşları sakinleştirdi.

Cenazeye, Teğmen As'ın ailesi ve yakınları, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, askeri yetkililer, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber