Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Kasım 2014 - 11:58 Yorum: 0

Van'dan Kobani'ye yardım

Tuşba Belediye Meclisi üyelerince başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar araçlarla Kobani'ye gönderildi

Van'dan Kobani'ye yardım

VAN (AA) - Tuşba Belediye Meclisi üyelerince başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar araçlarla Kobani'ye (Ayn El Arap) gönderildi.

Tuşba Belediyesinin AK Parti ve HDP'li meclis üyeleri tarafından alınan kararla, terör örgütü IŞİD'in hedefinde bulunan ve zor günler geçiren Kobani halkı için yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında toplanan yardım malzemeleri, Tuşba Belediyesi önünde bekletilen tır ve minibüslere yüklenerek Kobani'ye gönderildi.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kobani'de bir kişinin bile saçının teline zarar gelmesinin yüreklerini dağladığını belirtti.

Deprem yaşayan, afetleri bilen bir kentin halkı olarak yaklaşan kış mevsimi öncesinde zor durumdaki insanlar için yardım topladıklarını vurgulayan Özgökçe, "Tuşba meclisinde oy birliğiyle aldığımız karar doğrultusunda toplanan yardımları Kobani halkı için gönderiyoruz. Topladığımız yardımlar Kobani, Suruç ve Cizre'deki kardeşlerimize ulaştırılacak. Umuyoruz ki bu sıkıntılar bir an evvel biter ve kardeşlerimiz memleketlerine, yuvalarına döner" dedi.

Tuşba Belediyesi meclis üyesi İsmet Tan ise oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda Kobani halkına yardımda bulunmak amacıyla topladıkları malzemelerle yola çıktıklarını bildirerek, "Burada bir birliktelik oluştu. Her iki partinin grubu ortak bir karar aldı. Dilerim bu, diğer belediyelere bir emsal olur, bir örnek olur. Bugün Rojava'dan, Şengal'den gelen kardeşlerimize yardım elimizi uzatacağız" diye konuştu.

Ortadoğu halklarının bir bütün olduğunu ve sınırların anlam taşımadığını anlatan meclis üyesi Mehmet Utku da Kobani'de zor durumda olan insanların da bu toprakların kadim milletleri arasında yer aldığını dile getirdi.

Yardım konvoyu, konuşmaların ardından yola çıktı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber