Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Van'ın ekonomisi festivalle canlanacak

Ticaret ve Sanayi Odası, 15 Mart-5 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği "Van Spopping Fest" ile kente gelen turistleri daha renkli organizasyonlarla karşılayarak, ekonomiyi canlandırmayı amaçlıyor

Van'ın ekonomisi festivalle canlanacak

VAN (AA) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), İranlı turistlerin Nevruz tatili dolayısıyla en yoğun geldiği dönem olan 15 Mart-5 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği "Van Shopping Fest" ile kentteki ekonomik canlılığı artırmayı amaçlıyor.

Nevruz tatili için Van'ı tercih eden ve yaptıkları alışverişle esnafın yüzünü güldüren İranlı turistleri daha uzun süre kentte tutmayı amaçlayan Van TSO, festival kapsamında konser, sergi, müzik dinletisi, kortej yürüyüşü gibi etkinlikleri de organize edecek.

Van TSO Başkanı Necdet Takva, 2014 yılının 6 aylık çalışma programı ve bütçe harcamalarıyla ilgili düzenlediği toplantıda, festivalle ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirterek, kentteki herkesin destek vermesini istedi. 

Kent ekonomisinin canlandırılması, esnafın yaşadığı durgunluğun giderilmesi konusunda düzenlenen festivalin çok önemli olduğunu ifade eden Takva, projenin başarılı olması ve amacına ulaşması için 15 kişilik ekip kurduklarını, bunun yanı sıra üniversite öğrencilerinin de gönüllü olarak destek verdiğini aktardı. 

Festivalin, İstanbul, Ankara ve İzmir'in dışında ilk kez Van'da düzenleneceğini anımsatan Takva, böylece kentle ilgili önemli bir farkındalığın yaratılacağını belirterek, şöyle konuştu:

"İran ile sınır olan Van'ın bu konumunu değerlendirerek, kentte alışveriş canlılığını artırıp her alanda ekonomik gelişmenin sağlanmasını amaçlıyoruz. Festival birçok sektöre hareket kazandıracak. Bu konuda İran ile Irak'ta tanıtım çalışmaları yaptık ayrıca katıldığımız uluslar arası fuarlarda gerekli tanıtım çalışmalarını yaptık. İran'da özellikle çok etkin tanıtım çalışmaları yapıldı. Festival kapsamında bulunan caddelerimiz tamamen ışıklandırılacak. Düzenlenecek etkinliklerimizle ilgili gerekli görüşmeler gerçekleştirildi. Firmaların festival kapsamında taahhüt ettikleri indirimleri uygulayıp uygulamadıklarını düzenli olarak denetleyeceğiz. Sokakta sanat etkinlikleri yapacağız, tüm mağazalarımız sürpriz hediyeler verecek."

Takva, oda olarak Van kahvaltısının marka tescil işlemleri için büyük çaba gösterdiklerini, bunun sonucunu aldıklarına dikkati çekerek, "Bundan sonra Van kahvaltısı, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın güvencesi altında" dedi. 

Geçtiğimiz yıl 51 bin 793 kişinin katılımıyla "dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekoruyla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdiklerini anımsatan Takva, Van Kahvaltısı Marka Tescil Belgesi'nin de bunun en önemli çıktılarından biri olduğunu söyledi.

Takva, ilgili yönetmeliğin bir yıldan bu yana Türk Patent Enstitüsü'nde ilanda olduğunu ifade ederek, "Van kahvaltısının olmazsa olmazları arasında yer alan temel ürünleri orada ilan edildi ve standartları belirlendi. Bu çalışmamız Van'a hayırlı olsun. Bir öğün yemek konsepti olarak Türkiye'de başka bir örneği yok bu çalışmanın. Türk Patent Enstitüsü bu belgeyi hazırlarken çok uğraştı ama sonunda bunu başardık" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber